Bucureşti, 10 iulie 2008
Stimată Doamnă,
Referitor la articolul dvs. publicat în Monitorul de Suceava din data de 03 iulie 2008, solicităm dreptul la replică şi dorim să facem următoarele precizări:
1. Prima Medical nu a contestat niciodată conexiunea dintre chiria spaţiului şi criteriile de performanţă a aparatului. Informaţia pe care dna directoare Ganea-Motan a furnizat-o presei este eronată.
Prima Medical a contestat cu totul altceva, anume faptul ca s-a restricţionat tipul de echipament, prin specificaţiile tehnice introduse în caietul de sarcini, doar la cele produse de două companii. Prin specificaţia tehnica iniţială, era permis practic doar un singur echipament. La o solicitare de clarificări din partea unuia dintre achizitorii caietului de sarcini, Spitalul Judeţean a modificat cele două caracteristici restrictive, permiţând încă unui model de echipament (al altui producător) să participe. Menţionăm că nici una din aceste cerinţe nu are o importanta covârşitoare în calitatea examinărilor de rezonanţă magnetică, ci sunt menite exclusiv eliminării unor potenţiali participanţi la licitaţie. Dacă prin caietul de sarcini s-ar fi cerut un echipament nou, de 1,5T şi cu anumite antene pentru diferite părţi ale corpului, aşa cum a afirmat domnia sa în conferinţa de presă, nimeni nu ar fi avut nimic de obiectat.
2. Dorim să precizăm că participarea la licitaţie a firmei noastre s-a făcut independent de asocierea cu Bethesda, în nume propriu iar dl. Dr. Puşcaşu nu este implicat în nici un fel, cu atât mai puţin în contestaţia pe care am făcut-o.
Referitor la afirmaţia pe care dna directoare a făcut-o în conferinţa de presă, echipamentul de rezonanţă magnetică instalat recent în cadrul clinicii Bethesda, ca urmare a asocierii firmelor noastre, este nou, de ultimă generaţie, 0,4T de tip "open" care are foarte multe avantaje faţă de unul clasic. Acest sistem conceput şi produs în Japonia este de înalta fiabilitate şi permite examinări de rutină în condiţiile unei calităţi a imaginii comparabilă cu cea a unui sistem clasic de 1,0 -1,5 T. Consumul de energie este de peste 10 ori mai mic în cazul sistemului de "open" iar riscul respingerii examinării de către pacient (claustrofobie) este mult redus. Costurile de service sunt de circa 10 ori mai mici în cazul sistemului "open".
Pentru orice alte nelămuriri ne puteţi contacta la sediul nostru.
Cu deosebită consideraţie,
Laura Dumitrescu, Director Executiv
(11 iul 2008, 19:59:20