Nici un absolvent de clasa a opta nu a avut media 10 de admitere la liceu, iar cea mai mare notă cu care s-a intrat a fost 9,99. La nivelul judeţului Suceava, 1269 dintre absolvenţii de gimnaziu au avut nota de intrare la liceu între 9 şi 9,99. Aceştia sunt şi candidaţii care s-au „luptat” pentru ocuparea unui loc în cele mai bune licee din judeţul Suceava, iar în topul preferinţelor acestor elevi au fost Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional” Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi şi Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni. Cea mai mare medie de admitere din judeţ, şi anume media 9,99, au avut-o doi absolvenţi ai Şcolii Generale Nr. 3 din Suceava, şi ambii elevi au optat pentru Colegiul Naţional „Petru Rareş”, profilul matematică-informatică.
În topul specializărilor la care ultima medie de intrare a fost mult peste nouă se află profilul matematică-informatică bilingv, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, la care ultimul elev admis a avut media 9,68. Deşi deţine supremaţia la nivel de judeţ în ceea ce priveşte ultima medie de admitere la un anumit profil, Colegiul Naţional „Petru Rareş” a fost depăşit de Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” în ceea ce priveşte ultima medie de admitere în şcoală. Dacă la Colegiul Naţional „Petru Rareş” ultimul elev admis a avut media 8,23, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, ultima medie cu care s-a intrat a fost 8,91.
Grupul Şcolar Cajvana, locul doi în ceea ce priveşte ultima medie de admitere
De remarcat faptul că între Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, aflat pe primul loc topul liceelor cu cele mai mari medii de admitere din judeţ, şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” aflat pe poziţia a treia în clasament, s-a poziţionat, pe locul doi, Grupul Şcolar Cajvana. La singura clasă de liceu de la acest grup şcolar, ultima medie cu care s-a intrat a fost 8,57.
Aflat pe locul trei, Colegiul Naţional „Petru Rareş” domină însă în topul specializărilor. Astfel, la profilul matematică-informatică bilingv ultima medie de intrare a fost 9,68. La acelaşi profil, însă la clasa fără predare bilingvă, ultima medie de admitere a fost 9,63, iar la specializarea ştiinţe sociale, ultimul elev intrat a avut media 9,50.
Urmează apoi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, cu profilul matematică-informatică, unde ultimul admis a avut media 9,34 şi din nou Colegiul Naţional „Petru Rareş”, cu profilul Ştiinţe ale naturii, unde ultimul elev din lista admişilor a avut media 9,29.
5,14- ultima medie cu care s-a intrat la liceu
Într-un Top 10 al specializărilor cu cele mai mari medii de admitere din judeţ se află Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi Colegiul Tehnic Rădăuţi, unde la profilul servicii, ultima medie de intrare a fost 9,14.
Clasamentul continuă, pe celelalte poziţii, cu Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc”, cu Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni.
Ultima medie cu care s-a intrat la liceu a fost 5,17, iar ultimul elev admis la o şcoală de arte şi meserii a avut media 4,15.
Candidaţi nerepartizaţi
7343 de absolvenţi de clasa a opta au intrat la liceu în această primă etapă a repartizării computerizate. 131 de candidaţi au rămas însă fără un loc la liceu sau la o şcoală de arte şi meserii pentru că au optat pentru prea puţine şcoli sau specializări pe lista de înscriere la admitere, iar media pe care o aveau a fost mai mică decât media cu care s-a intrat la profilurile alese de ei. Un exemplu în acest sens îl constituie situaţia unui candidat care are media de admitere 7,21, dar care a rămas nerepartizat, în timp ce un alt candidat, cu media 5,17, a intrat la liceu pentru că a bifat suficiente opţiuni.
La cea de-a doua etapă a repartizării computerizate, vor participa elevii care nu s-au înscris la prima repartizare, sau cei care nu au fost admişi în nici o formă de învăţământ.
Aceştia vor putea opta pentru ocuparea unuia din cele aproximativ 100 de locuri rămase libere în licee, şi unul din cele 650 de locuri libere din şcolile de artă şi meserii.
Depunerea dosarelor de admitere şi completarea opţiunilor pe fişa de înscriere se va face între 30 iunie şi 8 iulie, iar repartizarea va avea loc pe 12 iulie.
(28 iun 2008, 17:55:24