La Complexul Terapeutic pentru Copilul cu Handicap Sever şi Moderat „Blijdorp România – O Nouă Viaţă” s-a deschis, ieri, 20 iunie, în prezenţa reprezentanţilor Clubului Rotary din trei ţări (Belgia, Germania, România), a Asociaţiilor „Blijdorp” din Belgia şi România, dar şi a oficialităţilor locale şi angajaţilor Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Centrul de zi pentru tineri cu dizabilităţi, proiect realizat pe baza unei cooperări internaţionale.
Preşedintele Asociaţiei „Blijdorp” România, Herman Rupus, şi preşedintele Clubului Rotary Aalst – Nord – Belgia, Karel Darley, au mulţumit tuturor persoanelor care s-au implicat în realizarea acestui proiect, prin care se încearcă îmbunătăţirea serviciilor de care au nevoie copiii cu dizabilităţi. Delegaţiile venite din străinătate, împreună cu gazdele - angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială, au vizitat noul centru de zi şi s-au dovedit mulţumiţi de rezultat.
Trei proiecte pentru copiii cu dizabilităţi
Cu o capacitate de 20 de locuri, amenajarea centrului de zi a necesitat sume importante de bani, dar şi munca efectivă a voluntarilor români şi străini. A fost, de fapt, un efort comun al Consiliului Judeţean Suceava, al Asociaţiei „Blijdorp” Belgia, al Asociaţiei „Blijdorp” România, al Clubului Rotary Suceava – România, al Clubului Rotary Geldern - Germania, al Clubului Rotary Aalst – Nord – Belgia, care, anul trecut, în luna mai, au pus bazele a trei proiecte şi au finanţat cu peste 100.000 de euro dezvoltarea serviciilor de recuperare a persoanelor cu dizabilităţi de la „Blijdorp” Suceava.
Preşedintele Clubului Rotary Suceava Bucovina, Neculai Bosancu, a mulţumit oaspeţilor pentru sprijinul acordat şi buna colaborare. El speră să realizeze şi alte proiecte cu partenerii din străinătate, pe teme sociale.
Tineri din centre de plasament şi comunitate
De serviciile Centrului de zi din cadrul Complexului Terapeutic „Blijdorp” vor beneficia 20 de tineri (cu vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani), repartizaţi pe grupe de vârstă.
Aceştia provin atât din cadrul Complexului Terapeutic, cât şi din comunitate. În acest moment există 15 beneficiari: şapte provin din centrul de zi pentru copii „Blijdorp România”, cinci tineri provin din centrul de plasament de tip familial „Casa Emmanuel”, iar trei din comunitate.
Cu sprijinul Fundaţiei „Vodafone” România, reprezentată prin Elena Şerban, a fost achiziţionat un microbuz Mercedes (18 + 1 locuri) destinat transportului persoanelor cu nevoi speciale. Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava (preşedinte Eugenia Hodoroabă) a contribuit la finalizarea acestui proiect cu suma de 7.500 euro şi cu numeroase activităţi de voluntariat, din care 3.000 de euro provin de la OSRAM – România.
(21 iun 2008, 12:59:34
In interior este veninoasa, intunecoasa si face parte din masonerie.
Sa ne ferim de ei.