Firmele de catering şi fast-food-urile din judeţ au intrat în atenţia inspectorilor pentru protecţia consumatorilor.
Săptămâna trecută, OJPC Suceava a verificat modul în care comercianţii îndeplinesc servicii la care tot mai mulţi suceveni recurg fie pentru masa de zi cu zi, fie pentru evenimente speciale, scopul fiind acela de a stabili dacă sunt respectate prevederile legale în aceste sectoare ale alimentaţiei publice.
Şeful OJPC Suceava, Elena Oanea, a declarat că „au fost controlaţi zeci de operatori economici din domeniu, constatându-se deficienţe în prestarea serviciului la cinci dintre aceştia”.
Abaterile au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale, în valoare totală de 21.000 de lei. Totodată, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 26 kg materii prime şi preparate culinare, care depăşiseră data limită de consum. Produsele fără elemente de identificare au fost oprite temporar de la comercializare.
Printre principalele deficienţe constatate, Elena Oanea a declarat că „agenţii economici nu respectă condiţiile termice impuse, lipsa termogramei pe frigidere şi congelatoare, utilizarea de cântare neomologate, nerespectarea reţetelor”. Elena Oanea a mai precizat că verificările se vor extinde în toate oraşele din judeţ.
„OJPC Suceava recomandă atenţie maximă la alegerea firmelor de catering, mai ales în următoarea perioadă, când temperaturile ridicate pot altera produsele alimentare într-un timp foarte scurt şi când sunt favorizate afecţiunile de tipul indigestiilor sau care ţin de alimentaţie, în general”, a mai adăugat Elena Oanea.
(21 iun 2008, 15:39:43