Cercetarea activităţilor care se află în spatele asociaţiei de protecţie a animalelor Bruno Pet, derulate sub paravanul unei inimi iubitoare şi sensibile la drama câinilor aflaţi pe străzile din oraşele României, a descătuşat furia şefei acestei asociaţii, profesoara Eugenia Ieş.
Pe lângă comentariile postate pe site-ul ziarului şi mesajul transmis prin e-mail, pe care îl redăm exact aşa cum a fost scris, Eugenia Ieş a telefonat şi a lansat o ploaie de blesteme, jigniri şi acuzaţii care mai de care mai fanteziste la adresa ziariştilor care şi-au permis să verifice dacă într-adevăr dragostea faţă de câinii comunitari este cea care motivează asociaţia menţionată şi pe şefa acesteia.
După ce a povestit că a cheltuit peste 1 miliard de lei vechi pentru a face un trai mai bun câinilor comunitari din Suceava, Eugenia Ieş a spus că a avut aceşti bani pentru că a lucrat „la cea mai mare investiţie străină din Suceava” şi a fost plătită foarte bine, că alte două membre ale asociaţiilor de protecţie a animalelor au furat banii din donaţiile din străinătate pentru câini şi că ea a fost doar cea care s-a sacrificat pentru că are o inimă mare şi iubitoare.
Deoarece am supărat-o atât de tare punându-i la îndoială caracterul şi generozitatea, preşedinta asociaţiei Bruno Pet, profesoara Eugenia Ieş ne-a transmis că ne va da în judecată şi va cere 1 miliard de lei vechi despăgubiri şi 5 ani de puşcărie pentru noi, cei „vinovaţi”.
Probabil că asta i s-a părut prea puţin pentru imensa ofensă care i-a fost adusă şi Ieş a trecut la blesteme. „Să mori călcată de tren şi arsă cu smoală, tu şi copiii tăi”, a spus ea, extinzând apoi aria celor blestemaţi la toţi cei care au scris sau vor mai scrie ceva rău despre ea.
Eugenia Ieş: „Eu ma imbrac de la Milano iar lenjeria mea este de firma”
În ceea ce priveşte transportul cu bucluc, despre care Ieş spune că nu ştie ce se afla în camion, prezentăm documentul vamal semnat şi ştampilat de Bruno Pet, unde hainele second hand importate sunt trecute ca fiind pentru câini(v. facsimil), precum şi mesajul integral trimis pe mail de Virginia Ieş.
„camionul la care te referi nu a fost descarcat pentru ca ii lipsea un document. Sotul dumitale care a sustras copia packing-list-ului de la DSV a uitat sa-ti spuna asta. Camionul a trecut frontiera asa cum a venit. Voi prezenta documentl vamal in instanta pentru ca si tu te-ai ales cu plangere penala.
Cat despre perne si saltele, da, am avut o casuta la adapost in care tineam simultan aproape o suta de catei mici. Nemtoaicele le aduceau de fiecare data perne si saltele pe care sa stea. HAINELE ERAU FOLOSITE CA ASTERNURI IN CUSTI SAU DE MUNCITORI LA CURATAT TARCURILE DE RAHATUL A 600 DE CAINI. aI FOST VREODATA LA ADAPOSTUL ME? aI HABAR CE INSEMNA? Dca voiam sa ma imbogatesc, ma fac lipeam si eu de un ziar pt ca sunt filolog cu gr I, vorbesc cursiv 4 limbi straine, si traiam din pomana unuia sau a altuia care imi cerea sa spurc un dusman. Sau ma duceam la primarie unde se primesc cu adevarat sume mari de bani de la buget. Sunt unul din cei mai buni traducatori din judet, am fost platita cu 200 de dolari pe zi pentru traduceri simultane televizate. Ai crezut ca sunt vreo miloaga care se imbraca de la second hand? Eu ma imbrac de la Milano iar lenjeria mea este de firma, pentru ca in tinerete am studiat mult ca sa pot castiga bani prin competenta mea, nu stand pe la colturi cu reportofonul doar doar prind vreo barfa. In urma mea raman multe lucruri, am construit doua case, doua fabrici, un pod, un adapost de caini. Tu ce ai CONSTRUIT IN VIATA TA, sau te pricepi numai la demolat. Esti jalnica”, scrie profesoara care a predat la unul dintre cele mai prestigioase colegii naţionale din judeţ.
Salariul de directoare la o firmă din Ostra- 2.100 lei
„Cea mai mare investiţie străină din judeţ” este o firmă spaniolă de exploatare şi comercializare a lemnului din comuna Ostra, unde Virginia Ieş a fost director până în decembrie 2006. Salariul pe care l-a avut la această firmă, conform documentelor oficiale, a fost de 2.100 lei (21 milioane de lei vechi).
Asociaţia Bruno Pet a raportat oficial că a avut venituri din sponsorizări, în 2007, de 32.341 lei, iar în 2006 de 94.392 lei. Cheltuielile cu stocurile au fost în 2006 de 24.034 lei, iar în 2007 de 92.000 lei. În 2007 a mai avut cheltuieli cu personalul de 20.600 lei. Din raportările asociaţiei reiese că aceasta a încheiat ambii ani cu deficit, cheltuielile au fost mai mari ca veniturile declarate.
În plan personal, însă, Virginiei Ieş i-a mers financiar destul de bine, de vreme ce lenjeria şi-o cumpără de la Milano, 1 miliard de lei a investit în adăpostul de la Mitocul Dragomirnei şi, într-un singur an, 2006, a construit o vilă frumoasă în una din cele mai selecte şi scumpe zone ale Sucevei.
În august 2007 şi februarie 2008, pe site-urile de anunţuri imobiliare a postat anunţurile de vânzare a vilei şi casei situate vizavi de Mănăstirea Sfântul Ioan din municipiul Suceava. „Vilă ultracentral, compusă din 2 living rooms, 4 dormitoare, 4 băi, birou, 2 garaje, spălătorie, dressing, s. construită la sol 127 mp, s. locuibilă 337 mp, an constr. 2006, termopane cu tâmplărie lemn, calorifere nichel, izolată ext. Proiect şi finisaje deosebite, pretabil pensiune turistică, reprezentanţă, sediu politic etc. Alăturat, casă, sin 1996, din BCA, 5 camere, 3 băi, necesită schimbarea tâmplăriei. Total teren ambele proprietăţi 750 mp. Preţ total ambele proprietăţi 650 000 eur neg. Deoarece doresc să mă mut la Timişoara, accept şi variante de schimb cu vilă la ieşirea spre Buziaş şi diferenţa”, anunţa Eugenia Ieş.
Iubire şi bani
Ambele case, situate în zona de protecţie a monumentelor istorice, au fost vândute. Suma care a fost trecută în acte pentru tranzacţie o vom face publică într-un articol viitor.
Eugenia Ieş mai are la vânzare, prin anunţuri la mica publicitate, 2 ha teren arabil situat la 2 km de staţiunea Buziaş.
Din convorbirea telefonică avută miercuri seara, reiese că motivul retragerii la Timişoara a fost acela că toată familia ei se află în această zonă a ţării.
La începutul acestui an, a vândut tot ce a agonisit în Suceava, inclusiv terenul pe care a fost adăpostul de câini de la Mitocul Dragomirnei şi a plecat. Sutele de câini pe care îi ţinea închişi acolo, într-un vacarm şi o mizerie probată de fotografiile pe care ni le-a trimis chiar ea şi cu care a înduioşat inimile adevăraţilor iubitori de animale, au plecat. Unii, cu acte oficiale, au fost adoptaţi de familii din Suceava, din ţară sau din străinătate. Despre cei mai mulţi nu se mai ştie nimic, cu excepţia celor susţinute de Eugenia Ieş, că toţi câinii se află acum la familii din Occident. Este foarte posibil, însă, ca aceştia să fi fost lăsaţi din nou în libertate, pe străzi.
(20 iun 2008, 11:12:24
Halal ziaristi! Bleah