Numărul persoanelor care au ajuns în spital cu toxiinfecţie alimentară după ce, în weekend, au mâncat hamburgeri cu maioneză la discoteca Dance Vip, din Gura Humorului, a ajuns la 12, iar barmanul unităţii este vinovat de producerea îmbolnăvirilor.
Informaţia a fost lansată, ieri, de directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, care a spus că analizele de laborator efectuate în cazul angajaţilor discotecii au scos la iveală faptul că barmanul este purtător de Salmonella.
Medicul a precizat că, până acum, bacteria a fost izolată la doi dintre pacienţii spitalizaţi cu gastroenterocolită acută provocată de toxiinfecţie alimentară şi a arătat că situaţia a fost creată de mizeria din unitate.
Hamburgerii, preparaţi din carne fermentată
„Pentru mine sursa de infecţie este clară. Condiţiile de igienă sunt atât de precare încât nu mă miră că s-a ajuns la aşa ceva”, a afirmat Lăzăreanu, adăugând că cercetările desfăşurate de oamenii din subordine la discoteca Dance Vip au scos la iveală aspecte şocante, unul dintre acestea vizând modul în care era păstrată carnea care, din cauza condiţiilor proaste de depozitare, era fermentată.
„Persoanele care se simt rău după au mâncat la discoteca din Gura Humorului să se prezinte la medic pentru a fi tratate corespunzător”, a avertizat adjunctul ASP.
12 persoane, printre care şi câţiva minori, din zona Gura Humorului, au ajuns până ieri la prânz la spital, cu toxiinfecţii alimentare. Acestea au mâncat hamburgeri cu maioneză la discoteca DANCE VIP care funcţionează în incinta Casei de Cultură din oraş.
Clienţii localului au început să se simtă rău la scurt timp după ce au mâncat, când au început să aibă stări de vomă, vărsături, dureri abdominale, diaree, febră, astenie. Bolnavii au fost duşi la spitalul din Suceava unde au fost internaţi.
În urma verificărilor, ASP a dispus închiderea discotecii şi a informat Ministerul Sănătăţii.
(20 iun 2008, 18:50:22