Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va avea, începând de vineri, un laborator de compatibilitate electromagnetică – EMCLab, laborator dotat cu cele mai performante echipamente existente la ora aceasta pe piaţă.
EMCLab este un laborator de compatibilitate electromagnetică în care se pot efectua teste în domeniul de frecvenţe 9 kHz - 26 GHz. Realizarea celor două componente ale acestuia,
"Laboratorul de încercări pentru certificarea conformităţii produselor - CERTeLab" şi "Laboratorul de încercări pentru dispozitive de identificare în radiofrecvenţă, de mică distanţă SRD-RFiD" a fost posibilă ca urmare a finanţării unor proiecte câştigate în cadrul competiţiei naţionale de cercetare de excelenţă în anul 2006.
Personalul care îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor două componente ale EMCLab este compus din cadre didactice universitare, personal tehnic şi studenţi înscrişi în programele de studii de masterat şi de doctorat.
Consultanţa ştiinţifică este asigurată de specialişti recunoscuţi pe plan naţional şi internaţional în domeniu. În acest moment laboratorul de află în faza de acreditare de către RENAR - Asociaţia de acreditare din România, documentaţia fiind deja depusă.
Simpozion internaţional pe tema compatibilităţii electromagnetice, la Universitatea Suceava
Laboratorul va funcţiona în cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi va fi inaugurat vineri, când la Universitatea Suceava va avea loc un workshop internaţional cu tema „Directivele europene în domeniul compatibilităţii electromagnetice - Laboratoare de testare acreditate”.
Profesorul universitar Eugen Coca a declarat că „în cadrul lucrărilor vor fi abordate teme de cercetare de actualitate, recunoscute de comunitatea ştiinţifică internaţională, precum compatibilitatea electromagnetică şi modul în care radiaţiile electromagnetice provenite de la echipamentele electrice / electronice pot fi măsurate şi controlate”.
Specialiştii din ţară şi din străinătate vor prezenta tendinţele de evoluţie la nivel tehnologic în ceea ce priveşte realizarea echipamentelor de încercare şi măsurare, avându-se în vedere şi promovarea colaborării ştiinţifice cu cercetătorii şi reprezentanţii din industria de profil, cu scopul participării la proiecte internaţionale comune.
(19 iun 2008, 15:26:03
Cine s-a ocupat de la inceput si pana la sfarsit de soarta acestei construcctii?
Cine a supravegheat lucrarile?
Munca unor oameni foarte bine pregatiti si dedicati acestei meserii,si anume cea de diriginte de santier de ce nu este amintitita?
Cata sudoare si cati nervi pana cand o consttructiie de asa nivel sa fie gata!!!!!!!!!!