Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 20 mai 2008 - Anul XIII, nr. 116 (3797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Voluntari instruiţi în domeniul sănătăţii mintale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prin programul „Instruire voluntari pentru advocacy în sănătate mintală”, iniţiat de Fundaţia „Orizonturi” Câmpulung Moldovenesc şi finanţat de Peace Corp prin USAID, 22 de voluntari, majoritatea elevi de liceu, au fost învăţaţi, pe parcursul a două luni, cum să promoveze sănătatea mintală în şcoli. Voluntarii au elaborat, în cadrul acestui program, şi proiecte proprii legate de sănătatea mintală.

Prima grupă de voluntari, formată din 15 elevi de liceu şi utilizatori de servicii psihiatrice, asistenţi sociali de la Primăria Câmpulung Moldovenesc, a urmat pregătirea teoretică în luna februarie, iar pe parcursul lunii martie au pus în practică două proiecte proprii: promovarea sănătăţii mintale în şcoli, proiect care a avut ca scop creşterea gradului de informare a tinerilor cu privire la problemele de sănătate mintală şi posibilităţile de tratare.

 

Discuţii în şcoli

Membrii echipei de voluntari, coordonaţi de Mara Miller, voluntar Corpul Păcii, şi Ovidiu Mărginean, au vizitat cinci centre de învăţământ din oraş, Grupul Şcolar nr. 1, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” , Liceul Silvic, Liceul Militar „Ştefan cel Mare” şi Centrul Şcolar Câmpulung Moldovenesc, unde au vorbit celor prezenţi despre cele mai frecvente probleme de sănătate mintală (depresie, anxietate, alcoolism, shizofrenie), despre cum trebuie tratate şi unde se poate solicita consiliere şi ajutor specializat.

Au participat 250 de elevi şi 12 cadre didactice, iar feedback-ul primit a dovedit faptul că mulţi dintre cei care au fost prezenţi doresc ca echipa să revină, să desfăşoare acest program pe termen lung, considerându-se a fi un subiect demn de avut în vedere. În cadrul aceluiaşi program s-a realizat un blog, sub genericul „Fii schimbarea pe care o vrei în lume”, despre desfăşurarea campaniei, vizitarea şcolilor, impact, efecte, rezultate (http://www.orizonturiblog.blogspot.com/).

 

Violenţa – arma celor slabi

Grupa a doua de voluntari, formată din şapte persoane de diferite profesii, a urmat pregătirea teoretică pe parcursul lunii martie, iar în luna aprilie a elaborat proiectele proprii: ecoterapie, proiect care are ca scop amenajarea unui spaţiu verde în curtea spitalului de psihiatrie, loc de petrecere a timpului liber şi socializare pentru pacienţi.

La implementarea acestui proiect, voluntarii care au urmat cursul şi au gândit proiectul sunt ajutaţi de către elevi ai Liceului Silvic şi de pacienţi ai spitalului. Coordonator este Mara Miller.

Un alt proiect - „Violenţa – arma celor slabi”- se constituie într-o campanie de luptă împotriva violenţei în rândul tinerilor şi promovare a comportamentului nonviolent. În cadrul proiectului este inclus un program care combină exprimarea artistică (teatru, cântec, dans, concurs de eseuri, grafică, articole), cu prezentarea unor lucrări şi organizarea de dezbateri pe această temă. Voluntarii au implicat în activităţi elevi ai Colegiului „Dragoş Vodă” şi ai Centrului Şcolar Câmpulung Moldovenesc.

Coordonatorul proiectului este profesoara Gabriela Tănăsan, care ne-a spus că „toate aceste proiecte angajează cetăţenii, în special pe cei tineri, într-o serie de activităţi pentru o comunitate sănătoasă. Astfel altruismul şi responsabilitatea pot deveni valori esenţiale şi concret manifestate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voluntari instruiţi în domeniul sănătăţii mintale.
 Vizualizări articol: 1096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Voluntari instruiţi în domeniul sănătăţii mintale5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(20 mai 2008, 12:35:05
In sfarsit un lucru laudabil, caci violenta a devenit ceva aproape firesc printre elevi. Dar cred ca ati face asemenea cursuri,in colaborare cu medicii de specialitate, si pentru cei chiar directi implicati in asemena situatii, ex. cu familia celor bolnavi de schizofrenie, care se zbat si uneori cedeaza si ei psihic si moral.Ati fi o oaza de racoare pe fruntea lor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei