Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 20 mai 2008 - Anul XIII, nr. 116 (3797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict

Sancţiuni decise de ASP, în cazul necropsiei făcute în centrala termică a spitalului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul Autorităţii de Sănătate Publică Suceava, doctorul Odette Nicolae, a anunţat ieri că a dispus sancţionarea cu avertisment scris a directorului administrativ al Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, ec. Viorel Catargiu, şi a şefei Serviciului Judeţean de Medicină Legală (SJML), dr. Lăcrămioara Bălan, în cazul necropsiei făcute acum două zile în centrala termică a spitalului câmpulungean.

Odette Nicolae a declarat că s-a autosesizat în urma apariţiei materialului referitor la acest caz în „Monitorul de Suceava” şi că a cerut SJML Suceava şi conducerii Spitalului din Câmpulung Moldovenesc o informare cu privire la cele întâmplate.

Directorul ASP Suceava a precizat că vinovat pentru cele întâmplate se face directorul administrativ al spitalului câmpulungean care „nu a informat operativ managerul unităţii cu privire la depozitarea în morga spitalului a cadavrului, deşi morga era inundată, şi nu a luat măsuri imediate în vederea remedierii deficienţelor la instalaţia de canalizare”.

Nicolae a precizat ieri după-amiază că a decis şi sancţionarea şefei SJML Suceava, întrucât „nu a solicitat nici până la această oră Poliţiei transformarea maşinii de transport personal medicină legală Câmpulung Moldovenesc în maşină transport cadavre, deşi aceste lucru ar fi trebuit să se întâmple imediat după data de 7 aprilie, când s-a stabilit planul de reabilitare a morgilor din judeţ”.

 

Situaţia morgilor, critică în tot judeţul

Acum două zile medicii legişti din Câmpulung Moldovenesc au fost nevoiţi să efectueze necropsia cadavrului unei femei în incinta centralei termice a spitalului din localitate, întrucât morga unităţii a fost inundată cu apa murdară care a refulat din canalizarea oraşului.

„Am ajuns în situaţia de a nu mai putea face necropsii”, a spus revoltată, duminică, după-amiază şefa Serviciului Judeţean de Medicină Legală Suceava, doctorul Lăcrămioara Bălan.

Situaţia morgilor este una critică şi în celelalte oraşe şi municipii din judeţul Suceava, nu o dată medicii legişti fiind nevoiţi să facă necropsiile la domiciliul răposaţilor, în condiţii total improprii, în spatele şurii sau într-un loc cât mai ferit de privirile copiilor şi ale curioşilor.

 

Presa, scoasă vinovată pentru disfuncţionalităţile de la Câmpulung

Directorul instituţiei sanitare câmpulungene, medicul Eugen Ciosnar, a aruncat pisica în curtea altora, inclusiv a presei, despre are spune că ar fi exagerat totul.

„Duminică dimineaţă s-a întâmplat necazul cu canalizarea oraşului. Canalizarea noastră este sub nivelul celei a oraşului, undeva apare mereu o înfundare şi refulează. E o problemă veche, nu a apărut acum şi este dificil de rezolvat, pentru că nu este din vina noastră şi nici apărută la spital. Cât despre faptul că apa era până la genunchi şi că nu s-a făcut o necropsie din cauza asta, aceste afirmaţii au fost exagerări. Apa a avut în unele locuri 10-20 cm, necropsia s-a efectuat, s-a derulat în altă încăpere a spitalului, unde era funcţională canalizarea şi nimeni de aici nu şi-a bătut joc de nimeni, viu sau mort”, a precizat Ciosnar.

Din discuţii neoficiale cu angajaţi ai Spitalului Câmpulung Moldovenesc reiese că nu doar morga a fost inundată. Oamenii au spus că şi în alte situaţii, în secţiile din partea de jos a spitalului a pătruns apa.

 

Spitalul din Câmpulung dă vina pe Serviciul de Medicină Legală

Medicul Eugen Ciosnar crede că morga nu este problema Spitalului din Câmpulung Moldovenesc ci a Serviciului de Medicină Legală. „Problema este că noi trebuie să asigurăm condiţii, noi să facem reparaţii, noi să plătim cheltuieli, dar activitatea nu e a noastră. Mai trebuie să cumpărăm şi un frigider de 30.000 de lei, pentru că aşa prevede legea. Dar noi doar punem spaţiul la dispoziţia medicului legist şi procurorului. Ei nu plătesc nimic pentru asta, în schimb, dacă avem noi nevoie la spital din când în când de necropsii, medicina legală ne taxează cu 500 de lei pentru fiecare caz. Este o inadvertenţă care ar trebui soluţionată, pentru că altfel nu numai că noi plătim toate cheltuielile, dar suportăm şi reproşurile, ca în această situaţie neplăcută”, spune dr. Ciosnar.

 

Primarul din Câmpulung a dat bir cu fugiţii

Gabriel Şerban, primarul din Câmpulung Moldovenesc, nu a putut fi contactat, pentru că nu doreşte să răspundă la telefon şi nici la serviciu nu poate fi găsit, pentru că este, după unii, „pe teren, în interes de serviciu”, iar după alţii „în campanie electorală pe drumuri”.

Angajaţii primăriei nu au făcut comentarii oficiale în lipsa primarului. Unii dintre funcţionarii primăriei spun că pentru problema canalizării de la spital există o soluţie tehnică, soluţie folosită, de altfel, la centrala termică cu cogenerare din municipiu, aflată în aceeaşi situaţie faţă de canalizarea municipală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiuni decise de ASP, în cazul necropsiei făcute în centrala termică a spitalului.
 Vizualizări articol: 1271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sancţiuni decise de ASP, în cazul necropsiei făcute în centrala termică a spitalului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce vremuri trimis de
(20 mai 2008, 18:07:27
d-l doctor ciosnar ce face doarme ca director ar trebuii sa-sii faca treaba macar ca director ca ca sii doctor al stym (naspa)
2.   Nimic nou trimis de
(21 mai 2008, 17:25:32
Bine ca s-a gasit un tap ispasitor,ca solutia data in zeflemea de catre ciosnar,cum ca ar trebui schimbata canalizarea intregului oras nu prea tine...sunt o groaza de cluburi si baruri la subsoluri si nu se inunda asa des(poate acolo sunt managerii competenti!!!}
3.   Family affair trimis de
(21 mai 2008, 19:46:27


Daca directorul spitalului,dr.Ciosnar incrimineaza "institutiile locale si judetene"ma intreb de ce l-a sanctionat pe cumnatu-su' si nu pe cei de la primarie?sau direct pe primar??sau de ce nu pe prefect??nu sta in puterea lui?sau e mai simplu sa arunce vina pe un subaltern fara putere de decizie....Daca nu face fata unei situatii critice si nu-si poate asuma responsabilitatea unui esec,DE CE NU RENUNTA ??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei