Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 apr 2008 - Anul XIII, nr. 93 (3774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

De luni

Toate produsele din carne vor purta marcă de sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Începând de luni, carnea proaspătă nu va putea fi comercializată în mod legal decât dacă va avea marcă de sănătate, care să ateste că provine dintr-un abator autorizat.

Certificatele sanitar-veterinare care însoţeau până acum produsele de origine animală dispar, locul lor urmând a fi luat de marca de sănătate şi marca de identificare.

„Începând cu data de 21 aprilie, operatorii din industria alimentară îşi asumă responsabilitatea totală pentru produsul pe care îl scot pe piaţă. Noi, ca autoritate sanitar-veterinară, vom avea doar rolul de a face controale şi inspecţii, în urma cărora să intervenim acolo unde se constată deficienţe”, a explicat doctorul Petrea Dulgheru, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.

Începând de luni, ştampila în formă ovală aplicată pe carne va certifica faptul că respectivul produs a fost obţinut în unităţi autorizate pentru schimburi intracomunitare (este vorba de abatoarele care respectă toate normele UE), în timp ce ştampila rotundă va viza carnea obţinută în abatoare care nu lucrează încă respectând toate normele UE, dar care beneficiază de o perioadă de tranziţie în care pot comercializa carne.

Ştampila hexagonală va fi aplicată pe carnea proaspătă de porc provenită de la porci vaccinaţi crescuţi în unităţi autorizate, în timp ce ştampila triunghiulară va fi aplicată pe carnea care nu este bună de consum.

 

Cinci abatoare de ultimă generaţie, în curând în judeţ

Cinci abatoare de sacrificare a animalelor, de ultimă generaţie şi conforme cu normele Uniunii Europene, vor intra pe piaţa din judeţul Suceava până în a doua jumătate a acestui an. Este vorba de cinci abatoare medii şi mari, care vor pătrunde pe piaţa din toată ţara şi din Europa.

Acestea vor fi deschise cel târziu până în septembrie, conform condiţiilor de la semnarea proiectului SAPARD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate produsele din carne vor purta marcă de sănătate.
 Vizualizări articol: 1592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Toate produsele din carne vor purta marcă de sănătate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei