Sătulă de promisiunile de ani de zile ale instituţiilor publice, conducerea Colegiului Silvic din Câmpulung a reuşit să acceseze fonduri nerambursabile de 800.000 de euro, bani ce sunt utilizaţi chiar în acest moment pentru refacerea clădirilor şi a laboratoarelor şi pentru dotarea cu aparatură de ultimă generaţie.
Chiar dacă nu au beneficiat de fonduri suficiente de la buget, o serie de unităţi de învăţământ din judeţ au reuşit să atragă sume importante din fonduri nerambursabile, pe care le-au folosit pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studii.
Unul dintre cele mai bune exemple este cel al Colegiului Silvic „Bucovina” din Câmpulung, care este beneficiarul unui proiect Phare în valoare de aproximativ 800.000 de euro. Dintre aceştia, mai mult de jumătate sunt utilizaţi pentru reabilitarea clădirilor, restul revenind dotării liceului cu aparatură modernă.
„Am făcut aceste demersuri pentru că sincer aveam nevoie de lucrări şi nu aveam de unde găsi un sprijin. Foarte multă lume, în loc să ne ajute, ne-a pus piedici, dar cu multă muncă am demonstrat însă că se pot face lucruri bune. Acum desfăşurăm cele mai ample lucrări din istoria Liceului Silvic şi suntem printre primele instituţii din ţară care derulează un astfel de proiect”, a declarat directorul instituţiei, inginerul Cristian Cuciurean, care a mai arătat că alături de aceste lucrări în ultima perioadă la Colegiul Silvic s-a mai reabilitat un corp al căminului şi s-a înfiinţat o şcoală de şoferi pentru cei peste 1000 de elevi.
( 3 apr 2008, 11:33:07