Turism în Bucovina, cu cazare în cabanele de vânătoare ale Direcţiei Silvice Suceava.
De la 1 aprilie, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, a lansat un serviciu online de rezervare a cabanelor pe care le administrează, foarte multe din spaţiile de cazare puse la dispoziţia turiştilor fiind cele din judeţul Suceava.
Astfel, din cele 60 de cabane introduse în circuitul turistic, la nivel naţional, 12 sunt cele din judeţul Suceava, care, până acum, erau rezervate doar pentru vânători şi pentru personalul silvic.
Cele 12 cabane, autorizate ca pensiuni de două margarete, vor putea fi rezervate de oriunde din ţară, prin intermediul site-ului www.rosilva-turism.ro.
Cristi Tomniuc, şeful departamentului de Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, care s-a ocupat de obţinerea autorizaţiilor de turism pentru cabane, de punerea la dispoziţia vizitatorilor site-ului a numeroase informaţii despre condiţii şi capacităţile de cazare, precum şi de oportunităţile turistice din zonă, a precizat că, deocamdată, rezervările pot fi făcute doar de utilizatorii autorizaţi pe site.
“Pentru început, serviciul online de rezervare a cabanelor poate fi utilizat doar de agenţiile de turism care au contracte cu Romsilva şi de toate direcţiile silvice din ţară. În timp, acest serviciu va fi disponibil unui număr mai mare de clienţi. E important faptul că acum rezervările pot fi făcute mai uşor, iar în sistem ne apare foarte clar în ce zile sunt ocupate anumite camere sau întreaga cabană, indiferent dacă rezervarea s-a făcut de la noi sau din oricare alt judeţ”, a declarat Cristi Tomniuc.
Preţuri atractive pentru turişti.
Decizia de introducere în circuitul turistic naţional a cabanelor de vânătoare a fost luată încă de acum doi ani, în ideea de a fi rentabilizată această activitate.
Reprezentanţii Regiei Naţionale a Pădurilor estimează că încasările rezultate din cazarea turiştilor în cele 60 de cabane se vor ridica la 900.000 de euro în acest an, faţă de încasări de 300.000 de euro anul trecut, obţinute din activitatea de silvoturism.
Cristian Apostol, directorul de marketing, strategii şi cooperare internaţională al RNP, a declarat că tarifele Romsilva sunt cuprinse între 80 de lei şi 100 de lei pe zi, pe cameră.
Agenţiile care vor colabora cu RNP vor fi obligate să păstreze aceste tarife, în schimb, Romsilva le va asigura comisionul.
În curând, cabanele Direcţiei Silvice Suceava vor putea fi rezervate chiar şi de peste hotare, deja fiind în discuţii o serie de parteneriate cu agenţii de turism internaţionale.
Lista cabanelor vânătoreşti autorizate ca pensiuni de 2 margarete:
- Cabana Dârmoxa – 8 camere (Ocolul Silvic Broşteni)
- Cabana Barnar Crucea – 10 camere (Ocolul Silvic Crucea)
- Cabana Branişte – 6 camere (Ocolul Silvic Frasin)
- Cabana Valea Putnei – 12 camere (Ocolul Silvic Pojorâta)
- Cabana Codrul Voievodesei – 6 camere (Ocolul Silvic Marginea)
- Cabana Horodnic – 7 camere (Ocolul Silvic Marginea)
- Cabana Ursoaia – 14 camere (Ocolul Silvic Putna)
- Cabana Sadău – 12 camere (Ocolul Silvic Falcău)
- Cabana Nemţişorul – 15 camere (Ocolul Silvic Mălini)
- Cabana Crujana 1 – 15 camere (Ocolul Silvic Pătrăuţi)
- Cabana Crujana 2 – 2 camere (Ocolul Silvic Pătrăuţi)
- Cabana Păstrăvărie – 6 camere (Ocolul Silvic Brodina)
( 1 apr 2008, 16:40:49