Măsuri de protejare a caselor expuse la alunecările de teren de pe dealul Teodoreni. Primarul Ion Lungu, împreună cu profesorul universitar Vasile Muşat, de la facultatea de Construcţii din Iaşi, care s-a ocupat şi de studiul de consolidare a versantului de Nord-Est, s-a deplasat ieri pe strada Nicolae Grigorescu, din Burdujeni, unde mai multe case sunt ameninţate de alunecările de teren de pe dealul Teodoreni.
“Pentru început, am făcut o verificare a terenului, să vedem ce se poate face până la întocmirea unui studiu de consolidare a versantului şi punerea sa în practică. Vom încerca să realizăm o serie de lucrări de drenare a apelor, pentru că pământul versantului musteşte de apă. În paralel, vom comanda un studiu de consolidare, pe care îl vom depune la Ministerul Mediului”, a precizat primarul Ion Lungu, după vizita pe versantul dealului Teodoreni.
Zona respectivă reprezenta o ameninţare de mai multă vreme, acolo având loc puternice alunecări de teren în 1920, dar, de aproximativ doi ani, o nouă falie de teren s-a desprins din versantul vestic al dealului, alunecând spre casele de pe strada Nicolae Grigorescu.
Falia de teren recent prăbuşită are o lungime de 250 de metri şi o lăţime de peste 100 de metri, dar dimensiunile ei se pot mări, dacă nu se va interveni la timp cu măsuri de consolidare a versantului.
(26 mar 2008, 11:21:23
La Statia de betoane se construiesc blocuri cu multe etaje dar copacii sunt in cadere si terenul o ia la vale, dar studiu geologic arata ca se poate construi.
Ce nu se poate cu bani in ziua de astazi.
Pe Cartodrom unde pina anul trecut era considerata o zona de umplutura cu teren adus de la celelalte blocuri construite, astazi este un adevarat santier de constructii de blocuri. nu conteaza ca certficatul de urbanism este de P +4+M
ca in realitate se construiesc mai multe etaje. Iar se vor cere bani pt. consolidari
Ce fac cei de la Disciplina in constructii? De ce nu verifica daca au respectat inaltimea blocurilot din zona, conditiile de ocupare si de asigurare a spatiului verde, etc