Mai mult de 60 la sută din populaţia activă suferă de diferite afecţiuni anorectale. De la boala hemoroidală uşoară, până la tumorile maligne, aceste afecţiuni creează disconfort pentru pacient şi chiar pot ajunge să îi pună viaţa în pericol. Stabilirea unui diagnostic precoce şi precis este extrem de importantă înainte de începerea unui tratament. Acest principiu este esenţial în clinicile din reţeaua Proctomed. De opt ani, în aceste clinici, sunt utilizate metode de tratament neoperatorii, realizate fără a necesita internarea pacientului (care îşi poate desfăşura normal activităţile zilnice, inclusiv cele profesionale). Fără intervenţie chirurgicală, fără risc anestezic şi cu suferinţă cât mai mică, la Proctomed sunt tratate, cu rezultate foarte bune, boala hemoroidală, fisurile anale, polipii anali, precum şi alte afecţiuni benigne.
Având în vedere că reţeaua Proctomed s-a extins recent şi la Suceava, modernele metode de tratament fiindu-le acum accesibile şi sucevenilor (care nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze în alte judeţe), am dorit să aflăm mai multe despre clinică. În acest scop, am discutat cu dl. Dragoş Niţu, directorul de marketing al Proctomed, şi cu dl. dr. Horia Roman, medic primar chirurg, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, doctor în medicină, Universitatea de Medicină şi farmacie Carol Davila Bucureşti, medic coordonator al lanţului de clinici Proctomed, unul din fondatorii proctologiei şi promotor al tratamentului nechirurgical al bolii hemoroidale în România, începând din 1999:
Ce v-a determinat să alegeţi Suceava pentru înfiinţarea unei noi filiale?
Sunt mai multe motive. În primul rând, este un oraş mare, în plină dezvoltare, ai cărui locuitori sunt deschişi la nou şi, implicit, tot mai pretenţioşi în privinţa calităţii asistenţei medicale. Am descoperit cu plăcută surprindere interesul pentru metodele moderne de tratament, demonstrat de numărul mare al pacienţilor din Suceava şi Botoşani care s-au adresat în ultimii ani clinicilor noastre din alte judeţe. Iată de ce am decis că este oportună înfiinţarea unei filiale şi aici, crescând astfel accesibilitatea Proctomed pentru pacienţii din Suceava şi judeţele limitrofe.
În ce constă noutatea metodelor de tratament utilizate la Proctomed?
Tratamentul utilizează o aparatură de ultimă gene-raţie. În funcţie de afecţiune, se recurge la necrozarea ţesuturilor prin fototermocoagulare în spectrul infra-roşu sau la excizia şi cauterizarea cu unde radio de înaltă frecvenţă, aceasta din urmă fiind şi cea mai nouă tehnică de tratament în domeniul patologiei anorectale, tehnică utilizată în clinicile occidentale.
Care ar fi atuurile serviciilor oferite de clinica pe care o reprezentaţi?
Nevoia de timp este o caracteristică a zilelor noastre, ori tehnicile care înlocuiesc intervenţiile chirurgicale clasice evită nu numai multă suferinţă, ci şi un important consum de timp pe parcursul internării în spital şi apoi al repaosului postoperator. Sunt două atuuri importante.
Despre personalul medical al clinicii ce ne puteţi spune?
Vă pot spune că am putut constitui la Suceava o echipă medicală de excepţie, compusă din medici primari chirurgi, care au beneficiat de un stagiu de pregătire de patru luni la clinica mamă din Bucureşti.
Ţinând cont că aţi deschis de curând filiala din Suceava, aveţi în vedere să le oferiţi primilor pacienţi servicii la tarife promoţionale?
Sigur că da. Face parte din politica clinicii noastre. Primii pacienţi beneficiază într-adevăr de reduceri substanţiale. De altfel, tarifele serviciilor medicale pe care le oferim au fost adaptate pieţei de aici.
Unde se află clinica Proctomed din Suceava?
Pe strada Universităţii, la numărul 19 parter (vis a vis de Kaufland, în spatele complexului ”Zimbrul”) într-o clădire nouă, modernă.
(21 mar 2008, 16:19:35