Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

EGGER nu poluează

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Egger nu poluează. Aceasta este concluzia desprinsă în urma unei conferinţe de presă susţinute joi, 20 martie, de primarul Mihai Frunză, conferinţă în cadrul căreia ziariştii au fost invitaţi să viziteze fabrica Egger.

„E lume care mă opreşte pe stradă sau mă abordează cu diverse ocazii şi mă întreabă dacă fumul care se vede la Egger e periculos. Cel mai bine e să mergem acolo, să vedem, să întrebăm conducerea fabricii şi pe directorul de la Agenţia de Protecţia Mediului Suceava, care va fi, de asemenea, prezent”, a spus primarul.

Ziariştii, primarul Mihai Frunză şi viceprimarul Ilie Sarcinschi au făcut un tur al fabricii, însoţiţi de directorul Ioan Banciu şi directorul de marketing Mihai Şandru, urmărind fazele tehnologice, de la depozitul de materie primă (stive uriaşe de lemn de calitate inferioară, lătunoaie, rumeguş) şi până la cel de produse finite (pachete de PAL).

Fabrica se întinde pe circa 80 de hectare, echipamentele folosite sunt numai de import, respectă ultimele standarde atât din punct de vedere tehnic, al protecţiei mediului, al securităţii în muncă şi prevenirea incendiilor şi sunt verificate deja – o „soră geamănă” a fabricii de la Rădăuţi a fost pusă în funcţiune anul trecut în Anglia.

Vizita a fost urmată de o scurtă conferinţă de presă, iar primarul Mihai Frunză a adresat conducerii fabricii câteva din întrebările oamenilor: Este Egger o fabrică ce poluează? Foloseşte Egger în procesul de producţie formaldehidă? Are de gând Egger să înfiinţeze o asemenea fabrică în zona Rădăuţi? Poate motiva Egger ca tinerii din zona noastră să rămână pentru a munci aici, să nu mai plece în străinătate? Răspunsurile din partea firmei Egger au fost oferite de directorul general Ioan Banciu, de directorul marketing Mihai Şandru şi de directorul economic Giorgios Natzos.

 

Valori ale emisiilor de câteva zeci de ori mai mici decât cele mai restrictive valori admise

La întrebarea dacă Egger poluează a răspuns tranşant directorul Agenţiei de Protecţia Mediului Suceava, Vasile Oşean.

„Am venit special aici pentru a suspenda pentru totdeauna acele suspiciuni şi discuţii cum că Egger ar fi poluator. Analizele noastre din decembrie 2007, dar şi cele efectuate recent indică valori de câteva zeci de ori sub valorile cele mai restrictive, din stasurile noastre sau din normativele europene. De exemplu: la oxid de carbon, valoarea emisiilor este de 15 ori mai mică decât valoarea admisă, la dioxid de sulf este de 65 de ori mai mică, iar la oxidul de azot este de 20 de ori mai mică. Valorile la care am făcut raportarea sunt valorile limită pentru protecţia sănătăţii umane, reglementate prin STAS 12574/87 şi Ordinul 92 din 2002. Mai precizez că fabrica-mamă Egger funcţionează de peste 40 de ani în Austria, în St. Johann / Tirol, am fost acolo şi ceea ce este surprinzător este amplasarea într-o zonă rezidenţială”, a adăugat directorul APM Suceava.

El a mai spus că pe coşul fabricii se eliberează o cantitate de 62.000 de mc de abur pe oră, din care 52.000 mc din procesul de uscare şi 10.000 de mc de abur şi dioxid de carbon rezultat din arderea metanului.

 

Egger nu va produce formaldehidă

Directorul Şandru a dat răspunsuri la întrebările despre folosirea formaldehidei.

„În procesul de fabricaţie nu se foloseşte formaldehidă. Adezivul folosit la lipirea aşchiilor conţine o anumită cantitate din această substanţă şi este adus în cisterne din Ungaria. Se monitorizează sistematic mostre de produs şi se verifică permanent ca emisiile să fie sub valorile permise de normele europene. Monitorizarea se face pe bază de contract cu un institut de specialitate german, la toate fabricile Egger. Nu există nici o intenţie din partea Egger de a construi o fabrică de formaldehidă. Orice pas pe care-l vom face va fi în colaborare cu autorităţile de mediu şi cu cele locale”, a precizat directorul de marketing.

 

90% din angajaţii de la Egger sunt din zona Rădăuţi şi Suceava

În prezent, Egger România are 360 de angajaţi, peste 90% fiind din zona Rădăuţi şi Suceava.

Pachetul salarial este unul atractiv, acesta incluzând, pe lângă salariu, condiţii bune de muncă, transport gratuit, formare în ţară şi străinătate etc. Politica firmei este de mentoring – angajează tineri pe care-i învaţă o meserie. Tinerii învaţă de la personal austriac detaşat temporar aici, apoi, la rândul lor, când vor atinge un anumit nivel, vor învăţa pe alţii.

 

„Vrem ca Egger să fie percepută ca parte din comunitate”

Directorul Şandru a mai spus că cei din conducerea fabricii sunt deschişi la orice abordare din partea presei şi a autorităţilor.

„Vrem să fim percepuţi ca parte din această comunitate, pentru că suntem preocupaţi ca lucrurile să meargă bine. Am demarat o campanie de informare, mai întâi în rândul angajaţilor noştri, cărora, sub forma unei scrisori interne, le-am răspuns unor întrebări formulate de ei sau anticipate de noi. Un alt pas este chiar întâlnirea de astăzi, cu dumneavoastră, prin care ne dorim ca informaţii legate de activitatea noastră să ajungă la cei din zonă, iar campania va continua”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului EGGER nu poluează.
 Vizualizări articol: 1798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
EGGER nu poluează1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(21 mar 2008, 11:55:07
cata minciuna!!!!!
2.   A trimis de
(21 mar 2008, 12:43:36
vom vedea la vara cat de "atractive" sunt salariile la egger.. dar pe scurt: in productie salariile sunt de maxim 7 mil pt inceput. (majoritatea au 5,5-6)

se angajeaza oameni in productie la greu fiindca multa lume vine din curiozitate sta o luna doua si apoi pleaca scarbiti de salariu si de conditii.

intr-adevar fabrica nu polueaza deoarece fumul care iese pe horn este aburul rezultat uscarea lemnului.
2.1  RE: A trimis de
(21 mar 2008, 12:48:35
de formare in strainatate au avut parte un nr foarte restrans din personalul administrativ si cativa din productie pe ici pe colo care au responsabilitati mai mari..

salariile cresc o data la 6 luni cu maxim 10%..

3.   MINCIUNI trimis de
(21 mar 2008, 12:59:33
Ce fac bani in ziua de azi!!! ati vazut cat fum inecacios scoat furnalele alea...?..si mai ziceti ca nu polueaza.... o minciuna grasa...ne omorati de vii! EGGER= Cernobal 2
4.   Integrare trimis de
(21 mar 2008, 19:50:10
deja v-ati integrat in comunitate.....prin soferii vostri care conduc,muti de beti,prin municipiu.

aburul nu modifica climatul local? s-o credeti voi! un lucru e sigur : aerul nu va mai fi la fel,ca inainte de venirea austriecilor
5.   Egger trimis de
(21 mar 2008, 20:41:14
Multumim directorului Agentiei de Protectia Mediului Suceava, Vasile Osean ca face lobby moka pentru Egger, probabil face parte din atributiuile de serviciu ale domniei sale. In loc sa faa pe lacheul de serviciu, mai bine ar pune aceasta institutie la treaba, pentru ca ne-am saturat de masuratorile lor masluite, ca si in cazul societatii Ambro. Toata lumea simte poluarea, APM Suceava ne spune sa fim linistiti, nu exista pericole, totul e normal.

citat> �n procesul de fabricatie nu se foloseste formaldehida. Adezivul folosit la lipirea aschiilor contine o anumita cantitate din aceasta substanta...

NU FOLOSIM dar FOLOSIM
6.   Polueaza sau nu functie de COTIZATIE trimis de
(22 mar 2008, 10:54:19
Observati cata acuratete are aceasta stire si documentare exacta de la locul faptei . Mare lucru sa scoti cu greu adevarul la lumina. Dar ...merita;-) nu???
7.   Ha ha trimis de
(22 mar 2008, 12:45:42
Egger foloseste formaldehida. Chiar daca e in cantitate mica dar o foloseste. Si e periculoasa mai ales pentru cei care lucreaza in sectia de producere a palului brut.

Asa ca mucles presa locala si conducerea Egger.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte