Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au închis zilele trecute dosarul aşa-zisului război al umbrelelor, în care nu mai puţin de 14 directori de firme şi companii naţionale şi internaţionale erau acuzaţi că s-au folosit fără drept de mai multe modele de umbrele de terasă, înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) de o firmă din Botoşani, SC Staff SA.
Directorul firmei cu pricina, Aurel Anghelache, era supărat nevoie mare că umbrelele pentru care deţinea brevet de la OSIM fuseseră folosite în activităţile comerciale ale unora dintre cele mai mari companii din ţară, fără ca nimeni să-i ceară acordul şi, evident, să-l remunereze pe măsură. Anghelache i-a chemat în faţa judecătorilor pe mai marii unor companii de renume din România, pe lista învinuiţilor botoşăneanului fiind trecuţi directori de la McDonald’s, Coca-Cola, Metro Cash&Carry, Selgros, European Drinks, Praktiker ori Bricostore, de la care botoşăneanul pretindea despăgubiri cuprinse între patru miliarde de lei vechi şi 15 miliarde de lei vechi.
Din nefericire pentru Anghelache, instanţele judecătoreşti nu i-au dat dreptate, ba mai mult, i-au anulat brevetul pentru umbrelele de terasă în baza căruia solicitase despăgubirile.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, Liliana Arbureanu, zilele trecute a fost dispusă o soluţie în dosarul umbrelelor, iar aceasta a fost de scoatere de sub urmărire penală a tuturor celor 14 învinuiţi.
(14 mar 2008, 16:22:58
Jaleeeeeeeeeeee cum merg lucrurile in romanica