Indivizii care au furat, în noaptea de luni spre marţi, seiful cu bani din sediul primăriei Drăguşeni au avut complici printre funcţionari. Cel puţin, aceasta este bănuiala primarului comunei, Vasile Cepoi, care nu-şi explică cum ar fi reuşit hoţii să fure casa de bani fără ajutorul unor subordonaţi de-ai săi.
În susţinerea acestei ipoteze, Vasile Cepoi spune că, deşi hoţii au intrat pe geamul termopan de la încăperea în care funcţiona casieria primăriei, nu există nici o urmă de forţare.
„Geamul nu are nici o problemă, se închide perfect. Nu aveau cum să-l deschidă pe dinafară. Şi, totuşi, nu există urme de forţare...”, dă din umeri primarul.
Vasile Cepoi susţine că nici pe uşile pe care au trebuit să le deschidă hoţii pentru a scoate seiful din sediul primăriei nu sunt semne de efracţie. Primarul are toate motivele să creadă că unul dintre angajaţii primăriei e implicat în toată această poveste din moment ce, spune Vasile Cepoi, „treaba a fost lucrată perfect, în 10 minute”.
Faptul că hoţii ştiau că în acea seară lipseşte paznicul, că seiful are în jur de 360 de kilograme, cunoscând exact locul în care se află acesta, că în ziua furtului fusese depusă o sumă importantă de bani, că nu există urme de forţare şi că spărgătorii au ştiut exact când şi pe unde să acţioneze, sunt indiciile care-l fac pe primarul Cepoi să fie convins că unul dintre subordonaţii săi a fost mână în mână cu autorii furtului.
„Eu cred că au fost patru vlăjgani, cel puţin...”
Primarul Vasile Cepoi ştie şi intervalul orar în care s-a petrecut furtul. Alesul sătenilor din Drăguşeni povesteşte că a plecat de la primărie, luni seară, la ora 21:15, iar, jumătate de oră mai târziu, paznicul comunal a observat gaura în gard făcută de hoţi pentru a putea scoate seiful.
„În 10-15 minute s-a făcut treaba, deci a fost ştiută perfect. Altfel, nu se explică. Eu cred că au fost patru vlăjgani, cel puţin...”, îşi dă cu părerea primarul.
Vasile Cepoi se uită suspect şi la paznicul comunal care, deşi a văzut spărtura în gard, nu a anunţat pe nimeni. În declaraţia dată la Poliţie, paznicul cu pricina le-a spus oamenilor legii că s-a gândit că gardul a fost rupt de câţiva săteni aflaţi sub influenţa alcoolului şi că avea de gând să anunţe incidentul spre dimineaţă.
„Eu nu bănuiesc pe nimeni, o să stabilească Poliţia. Totuşi, mă gândesc că este cineva din primărie implicat...”, e sigur pe el primarul Cepoi.
Între timp, până când vor primi un răspuns de la Poliţie, funcţionarii au aprins o lumânare pe postamentul pe care era amplasată casa cu bani, apelând şi la divinitate pentru prinderea hoţilor.
În seif se aflau 29.745 de lei
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a trimis un comunicat de presă prin care anunţa faptul că în seiful furat din primăria Drăguşeni se afla suma de 29.745 de lei, precum şi mai multe evidenţe contabile.
Surse din rândul anchetatorilor ne-au mărturisit că au de-a face cu nişte spărgători cu experienţă şi că la faţa locului nu s-au găsit urme concludente care să-i ducă pe urmele autorilor.
IPJ precizează că reprezentanţilor primăriei Drăguşeni li s-a pus în vedere în urmă cu câteva luni să-şi ia măsuri pentru asigurarea casei de bani şi a incintei unde se află aceasta.
(13 mar 2008, 11:25:24
Tu esti complicele sef!