PD-L Suceava, prin vicepreşedintele Cristian Irimie (foto), a negat, ieri, că ar avea vreo legătură cu nominalizarea lui Ovidiu Neamţu pentru funcţia de manager general al Spitalului de Urgenţă Suceava. Doctorul Irimie a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că a aflat „pe surse” că „se pune în cârca PD-L” numirea lui Neamţu.
„Am aflat că se pune în cârca PD-L numirea acestui manager, ceea ce mă îndoiesc că s-ar putea, având în vedere faptul că domnul Nicolăescu are o alergie extrem de puternică numai la auzul numelui PD-L şi se umple de bube tare de tot când mai este spus şi cuvântul Flutur. Eu am fost nominalizat pentru manager interimar de conducerea ASP, care a fost bruftuluită în următoarele 5 minute după trimiterea faxului. Deci nu putea PD-L să facă aşa ceva”, a declarat Irimie.
La fel ca toată lumea politică din Suceava, el se întreabă cum a ajuns să fie nominalizat în fruntea unei instituţii cu un buget de câteva sute de miliarde de lei anual un om „din al cărui CV reiese că nu a condus mai mult de 10 persoane”.
„Este o pălărie mult prea mare pentru pregătirea pe care o prezintă. Ce mă miră este că nominalizarea s-a făcut fără nici un anunţ prealabil, fără o minimă consultare a factorilor politici locali care sunt interesaţi de numirile la acest nivel. Mi se pare nepotrivit ca unui spital, care o luase cât de cât pe o cale relativ bună în ultimele două luni, să-i fie brusc curmate toate şansele de dezvoltare”, a spus dr. Irimie.
Aprecieri favorabile şi nefavorabile
Aprecieri nefavorabile la adresa ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, cel care l-a numit pe Ovidiu Neamţu director la spital, a făcut preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L, dr. Gabriel Gospodaru.
În opinia sa, Nicolăescu „a instalat un management defectuos, care a dus la o mare brambureală în sistemul sanitar” şi „deşi sistemul moştenit cu o subfinanţare cronică a primit ceva bani, aceşti bani s-au cheltuit prost”.
Gospodaru acuză lipsă de cadre din sistemul sanitar, lipsă de medicamente performante şi exodul medicilor tineri în Occident. Cu toate acestea, dr. Gospodaru a ţinut să recunoască efectul benefic al Programului Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei, promovat de ministrul Nicolăescu, cu menţiunea că acesta ar trebui completat cu dotarea spitalelor cu aparatură performantă.
„Trebuie să recunosc că iniţiativa de a face analizele întregii populaţii a fost bună, dar nefinalizată, căci degeaba depistăm boala, riscurile la care este supus pacientul investigat, dacă ne lipsesc aparatura şi medicamentele”, a arătat medicul democrat-liberal.
(13 mar 2008, 13:03:50