Sucevenii care au ales ca plata alocaţiei pentru copii să le fie făcută într-un cont bancar trebuie să plătească un comision de 0,1% din drepturile achitate. Băncile comerciale prin care este plătită alocaţia de stat pentru copii au dreptul să scadă, din valoarea acesteia, comisionul bancar, valoarea fiind stabilită în funcţie de politica fiecărei bănci în parte.
Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Suceava a încheiat, până în acest moment, potrivit directorului adjunct al acestei instituţii, Mirela Florea, convenţii de colaborare privind plata alocaţiilor pentru copii cu Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC), BRD-Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania, Pro Credit Bank şi BancPost. DMPS Suceava mai colaborează pe această linie, chiar dacă nu în baza unei convenţii semnate, cu Banca Ţiriac şi Raiffeisen Bank.
Conform legii, plata alocaţiei de stat pentru copii se realizează prin mandat poştal, cont curent personal sau cont de card. În cazul achitării drepturilor de alocaţie de stat în cont curent personal sau cont de card, DMPS efectuează plata prin unităţi bancare, pe bază de borderou, cu plata unui comision bancar. Comisionul bancar nu poate fi mai mare de 0,1% din drepturile achitate şi este stabilit prin negociere, între direcţiile teritoriale şi unităţile bancare.
Cuantumul alocaţiei în acest an este de 32 lei până la 1 martie, când va creşte la suma de 40 lei. Începând de la 1 ianuarie 2008, responsabilităţile privind plăţile alocaţiilor de stat pentru copii revin DMPS Suceava. Stabilirea plăţii alocaţiei se face în baza unei cereri în numele copilului şi a documentelor din care rezultă îndeplinirea condiţiilor de acordare a acestui drept: copiile după cărţile de identitate ale părinţilor şi copiile actului de identitate al copilului.
(25 feb 2008, 13:15:23