Comercianţii ambulanţi îşi fac simţită prezenţa, din nou, pe străzile municipiului Suceava, etalând felicitări, mărţişoare şi brizbrizuri de sezon. Primăria Suceava a eliberat, până în acest moment, 24 de autorizaţii pentru comercializarea ambulantă a acestor produse, 5 pentru societăţi comerciale şi 19 pentru asociaţii familiale şi persoane fizice autorizate, cu unul sau mai multe puncte de lucru.
Conform Regulamentului de autorizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, aprobat de Consiliul Local, Primăria Suceava a stabilit, pentru comerţul ambulant stradal ocazional, opt locaţii.
Sucevenii vor putea achiziţiona mărţişoare şi felicitări de pe tarabele amplasate pe bulevardul Ştefan cel Mare, atât în zona magazinului Bucovina, cât şi în zona Policlinicii Areni, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, în zona Spitalului Judeţean, pe strada Staţiunii, în zona magazinului Premier din cartierul Obcini, pe bulevardul George Enescu, atât în zona Curcubeu, cât şi în intersecţia cu strada Mărăşeşti, pe strada Petru Rareş, în faţa magazinului Economat, şi pe strada Tineretului, în intersecţia cu Calea Unirii, în cartierul Burdujeni.
Vânzările de mărţişoare merg mai bine decât anul trecut
Comercianţii de mărţişoare şi alte obiecte specifice începutului de martie sunt mulţumiţi de cum par să evolueze lucrurile în ceea ce priveşte vânzarea produselor pe care le expun pe străzile din Suceava. Deşi mai este o săptămână până la 1 martie, Ziua Mărţişorului, sucevenii devin din ce în ce mai interesaţi de achiziţionarea de mărţişoare pentru persoanele dragi.
Majoritatea vânzătorilor spun că se întrevede un an mai bun decât cel care a trecut şi speră ca săptămâna viitoare vânzările să crească.
Oferta din acest an este mai bogată, susţin comercianţii, iar dacă preţurile sunt identice cu cele din 2007, majoritatea modelelor de mărţişoare şi brizbrizuri sunt noi. Cei interesaţi au la dispoziţie o ofertă bogată, dar, din păcate, foarte multe obiecte de pe tarabe sunt nişte kitch-uri. Preţurile mărţişoarelor variază între 50 de bani şi 3 lei. Sucevenii nostalgici, care preferă mărţişoarele clasice, nu vor mai găsi floricelele din material textil, de altădată, ci trandafiri din catifea, la preţul de 2 lei, sau ghiocei din plastic la preţul de un leu.
Pentru copii, tarabele sunt pline de mărţişoare sub formă de animăluţe (căţei, pisicuţe, broscuţe), cu preţuri cuprinse între un leu şi 2 lei, dar şi sub formă de personaje Disney, gen Donald, Mickey Mouse sau Tweety, la preţul de un leu şi 50 de bani. Nu lipseşte nici coşarul, aducător de noroc, pentru numai un leu.
Cei cărora nu le plac mărţişoarele pot opta pentru binecunoscutul şnur alb-roşu, al cărui preţ variază, în funcţie de grosime, între un leu şi trei lei. Pe tarabe, lângă mărţişoare, sucevenii vor găsi şi bibelouri la preţul de 5 lei sau jucării de pluş, de la cele mai simple, care costă 5 lei, până la cele mai cizelate, la preţul de 20 de lei.
(25 feb 2008, 11:07:38
BRIZBZ, brizbize, s.n. Perdeluta (transparenta) care acopera numai partea de jos a ferestrei. ? (La pl.) Volanase, panglicute, dantele si alte artificii vestimentare femeiesti. [Pl. si: brizbizuri] - Din fr. brise-bise.