Chiar dacă ne apropiem de finalul iernii, vremea capricioasă din ultimele luni a făcut ca, în mare parte, stocul de material antiderapant din depozitul societăţii Rosal Suceava să fie consumat.
Directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu, a precizat că, până vineri, 300 de tone de sare vor ajunge în depozitul societăţii, unde se mai află încă 300 de tone de sare şi soluţie safecoat, dar şi 500 de tone de amestec cu nisip.
„Numai în ultimele zile ale săptămânii trecute am avut câte 3-4 intervenţii pe zi, pe străzile municipiului Suceava, iar scăderea temperaturilor a determinat utilizarea unor cantităţi însemnate de material antiderapant”, a declarat Adrian Niculescu.
În ceea ce priveşte modul în care lucrătorii Rosal au intervenit, la sfârşitul săptămânii trecute, pe străzile din Suceava, ninsoarea în reprize a îngreunat împrăştierea materialului antiderapant. În acelaşi timp, societatea Rosal a asigurat permanenţa prin cele trei echipe de patrulare care au identificat zonele cu polei şi gheaţă din Suceava, precum şi zonele predispuse la formarea poleiului.
Potrivit directorului Adrian Niculescu, la sfârşitul săptămânii trecute, când temperaturile au scăzut simţitor, zonele cele mai dificile, din punct de vedere al formării poleiului, au fost cartierul Obcini, din cauza faptului că arterele sunt în pantă şi nu sunt expuse la soare, şi ieşirea înspre municipiul Fălticeni, unde vântul întreţine umezeala.
Între blocurile din Suceava, terenul a îngheţat mai greu, aceste zone fiind ferite de vânt, programul de ridicare a gunoiului nefiind astfel perturbat. Vântul nu a avut o intensitate ridicată, în Suceava nefiind semnalate cazuri de copaci doborâţi sau înclinaţi.
(18 feb 2008, 12:34:28