Un nou ansamblu de locuinţe va începe să prindă contur, în apropierea Primăriei Suceava, încă din această lună.
Lucrările la cele trei blocuri care formează Ansamblul Rezidenţial „Panoramic”, investiţie a societăţii MORAN DEVELOPMENT SRL Bucureşti, membră a Grupului ADAMA, sunt pe cale să înceapă. Cele trei blocuri din ansamblul „Panoramic” vor deveni cele mai înalte clădiri civile din municipiul Suceava.
Din punct de vedere urbanistic, ansamblul „Panoramic” se doreşte o delimitare cu clădiri înalte a viitoarei zone centrale din jurul Primăriei Suceava şi o replică la celelalte serii de trei turnuri de locuinţe amplasate pe străzile Mihai Viteazu şi Mărăşeşti.
Cele trei blocuri de 15 etaje se vor concretiza în nu mai puţin de 552 de apartamente moderne, câte 184 de locuinţe în fiecare bloc. Fiecare condominiu va cuprinde 54 de apartamente cu o cameră, 95 cu două camere, 31 cu trei camere şi 4 cu patru camere.
Clădirile vor avea o organizare caracteristică de „bară”, volumul prezentând o treaptă importantă de două niveluri la partea superioară şi o curbă alungită a faţadelor lungi, diametral opuse. Cele două scări realizate cu rampe suprapuse împart bara în două jumătăţi egale obţinute nu prin simetrie, ci prin rotaţie, pe cealaltă direcţie clădirea fiind asimetrică. Pe o faţadă, blocurile vor avea amplasate trei ascensoare, apartamentele fiind dezvoltate pe partea opusă.
Cele mai înalte clădiri civile din Suceava
Din punct de vedere al siguranţei, clădirile sunt prevăzute cu coloane uscate şi hidranţi interiori şi exteriori, precum şi cu două scări de evacuare distincte, în caz de pericol.
Primul nivel funcţional, demisolul, semiîngropat din cauza pantei terenului, va fi utilizat ca spaţiu cu funcţiuni tehnice şi auxiliare, mai exact, zone pentru colectarea deşeurilor, garaj sau boxe pentru depozitare. Parterul este ocupat de apartamente şi de spaţiile pentru accesul în clădiri, în timp ce etajele 1-13 sunt formate exclusiv din apartamente. Etajele 14 şi 15 ies în evidenţă prin faptul că ocupă doar jumătate din suprafaţa ocupată, la sol, de fiecare clădire.
Structura celor trei clădiri permite o reorganizare a apartamentelor, prin regruparea spaţiilor, în funcţie de cerinţele potenţialilor cumpărători, având ca rezultat creşterea ponderii locuinţelor cu trei şi patru camere.
Locuinţe cu o structură modernă şi flexibilă
Organizarea internă, de bază, a acestor locuinţe cuprinde bucătării deschise spre camera de zi, existând însă posibilitatea de închidere a acestora, în funcţie de opţiunea clienţilor. Soluţiile constructive şi finisajele interioare şi exterioare sunt moderne şi de cea mai bună calitate.
Pereţii exteriori sunt realizaţi din beton armat, cu un strat termoizolant, ferestrele şi uşile exterioare fiind executate din profile de aluminiu vopsit cu geam termoizolant, rezistente la foc 15 minute.
Ferestrele şi uşile interioare se vor realiza din profile PVC, cu geam termoizolant. Uşile de acces în locuinţe vor fi metalice, etanşe, cu sistem antiefracţie, în timp ce uşile interioare ale apartamentelor se vor realiza din lemn.
Un ambient plăcut, cu spaţii verzi şi locuri de joacă
Amenajările exterioare din Ansamblul Rezidenţial „Panoramic” constau în spaţii verzi, cu gazon, arbori şi arbuşti ornamentali, aferente celor trei blocuri , dotat cu mobilier urban adecvat. Spaţii de joacă moderne, pentru copii se vor amenaja pe o suprafaţă de teren în formă circulară, acoperită cu nisip.
Evacuarea deşeurilor menajere se va realiza prin curţile de la nivelul demisolului, curţi interioare în care vor fi amplasate şi pubele de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile. În spaţiile auxiliare de la demisol, se vor putea amenaja spălătorii şi curăţătorii pentru uzul locatarilor.
Ansamblul Rezidenţial „Panoramic”, desfăşurat pe o suprafaţă ce depăşeşte 50.000 de metri pătraţi, a fost gândit nu doar ca un ansamblu de locuinţe moderne şi de cea mai bună calitate, ci ca un spaţiu ce se încadrează în tendinţele urbanistice ale zonei, dar care oferă, în acelaşi timp, liniştea şi siguranţa locatarilor.
( 7 feb 2008, 11:31:32