În urma unui control efectuat de angajaţii E.ON Suceava, la începutul acestei luni (după ridicarea codului galben în judeţul Suceava), s-au descoperit mai multe zone din judeţ în care stâlpii electrici şi instalaţiile electrice de medie tensiune sunt în prag de prăbuşire din cauza alunecărilor de teren.
Este vorba de PTA 1 Feteşti, Cumpărătura, Linia Electrică Aeriană (LEA 20 kilovolţi) Frasin - Stulpicani, Tarniţa, LEA Vama – Argel şi LEA Ilişeşti – Suceava. E.ON Suceava a solicitat conducerii E.ON Moldova fonduri pentru prevenirea şi devierea liniilor care se află în pericol.
„E.ON Moldova a aprobat suplimentarea de fonduri pentru intervenţia urgentă în această zonă. Deja se lucrează la proiect. Aceste lucrări de deviere sunt o prioritate pentru noi. Consumatorii nu vor rămâne fără energie electrică. Se va lucra în paralel. În primul rând, trebuie să prevenim anumite incidente, întreruperi ale energiei electrice în zonele afectate de alunecări de teren. Conducerea E.ON Moldova a înţeles importanţa acestor lucrări pentru abonaţii noştri”, ne-a declarat Şeful Centrului de Exploatare Suceava - din cadrul E.ON Moldova, Vasile Curelaru.
Investiţii în Suceava
E.ON Moldova realizează în acest an lucrări de investiţii pentru îmbunătăţirea nivelului de tensiune (INT), în 51 de localităţi sucevene. Este vorba de investiţii în zonele de unde au venit cele mai multe sesizări, nemulţumiri din partea consumatorilor. Au început, deja, lucrări de îmbunătăţire a nivelului de tensiune în 12 localităţi sucevene. Aceste localităţi sunt considerate „urgenţe”: Sadova, Rotunda, Herla, Adâncata, Mălini, Baia, Calafindeşti, Vadu Moldovei, Putna, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Larga Deal (Capu Câmpului).
E.ON Suceava a făcut un top al localităţilor de unde vin cele mai multe nemulţumiri ale oamenilor şi în funcţie de aceste sesizări a solicitat, pe bază de proiecte, fonduri pentru investiţii aceste zone.
„Intervenind şi problema cu alunecările de teren, vom trimite echipe de specialişti şi în aceste zone, cât mai repede cu putinţă. Nu uităm nici de solicitările abonaţilor de a avea tensiune mai mare, dar având în vedere că instalaţiile sunt vechi, singura posibilitate ca aceşti oameni să nu sufere este să facem investiţii în reţelele electrice.”, a mai completat Curelaru.