Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

2000 de candidaţi încep azi testarea naţională a restanţierilor.

Zi de emoţii pentru aproximativ 2000 de absolvenţi de gimnaziu suceveni, care încep astăzi testarea naţională specială.

După introducerea tezei cu subiect unic ca modalitate de intrare la liceu, aceasta va fi ultima testare naţională pe care o organizează Ministerul Educaţiei, testare la care s-au înscris absolvenţi de gimnaziu din promoţiile anterioare. Este vorba despre candidaţii care fie nu au promovat testarea în anii trecuţi, fir nici măcar nu au susţinut-o.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Vasile Monacu, la testare s-au înscris candidaţi absolvenţi de gimnaziu din promoţia 1998 şi până în 2007.

Iniţial, IŞJ estimase că la testarea specială vor participa aproximativ 1.000 de candidaţi. Pentru că numărul real al concurenţilor a fost dublu faţă de estimări, IŞJ a reorganizat reţeaua de centre de testare.

Vasile Monacu a precizat că „numărul de centre de testare a crescut de la patru la şapte centre, iar numărul centrelor de evaluare a crescut de la unul la două centre”. Centrele de testare a candidaţilor au fost organizate la Şcoala „Miron Costin” din Suceava, Şcoala Generală nr. 1 din Fălticeni, Şcoala Generală nr. 3 din Câmpulung Moldovenesc, Şcoala Generală nr. 3 din Rădăuţi, Şcoala Generală nr. 10 din Suceava, Şcoala Generală nr. 5 din Rădăuţi şi Şcoala Generală nr. 4 din Vatra Dornei.

În ceea ce priveşte evaluarea lucrărilor, testele vor fi corectate în două centre, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” şi la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Examenul va debuta astăzi cu proba scrisă la limba şi literatura română. Pe 6 februarie candidaţii vor susţine teza la matematică, iar pe 7 februarie vor da examen la geografie sau la istorie, în funcţie de opţiuni. Primele rezultate se vor afişa pe 9 februarie, zi în care candidaţii nemulţumiţi vor putea depune şi contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa pe 11 februarie 2008.

Cazuri speciale.

O elevă din municipiul Suceava va susţine testele naţionale în condiţii speciale. Eleva are deficienţe psiho-motorii şi nu poate să redacteze lucrările de la testarea naţională astfel încât să se încadreze în timp. În aceste condiţii, eleva va susţine examenele prin dictare. Vasile Monacu a declarat că „eleva va dicta rezolvarea subiectelor unui profesor, în timp ce în sală va mai fi şi un alt cadru didactic supraveghetor”. Nici profesorul care va scrie după dictare, nici supraveghetorul nu predau materiile la care eleva va susţine testarea.

 

 

Olimpiada naţională „Istorie şi societate în dimensiuni virtuale” începe azi la Suceava.

Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava este de astăzi gazda olimpiadei naţionale „Istorie şi Societate în dimensiuni virtuale”.

Concursul este trecut în calendarul MEdCT şi organizat de IŞJ şi Colegiul de Informatică, în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Olimpiada naţională de Istorie şi Societate în dimensiuni virtuale se va desfăşura în perioada 4-7 februarie 2008, iar la concurs vor participa 65 de candidaţi, din 35 de judeţe ale ţării.

Din judeţul Suceava vor participa doi elevi de la Colegiul de Informatică, un elev de la Colegiul „Mihai Eminescu” şi un elev de la Colegiul „Ştefan cel Mare”.

Preşedintele comisiei este profesorul universitar Radu Pentiuc, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

În cadrul competiţiei, elevii trebuie să prezinte o lucrare în format electronic, având conţinut de istorie sau socio-umane.

La olimpiadă este înregistrată şi o situaţie neobişnuită. Un elev de clasa a XII-a din judeţul Arad a solicitat Ministerului Educaţiei să i se aprobe să susţină competiţia on-line, prin intermediul unei camere web. Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laura Hacman, a declarat că „elevul este nedeplasabil, însă doreşte să participe la competiţie”.

Întrucât metodologia de concurs nu precizează modul de desfăşurare a olimpiadei în asemenea condiţii speciale, elevul a solicitat şi a primit aprobare de la MEdCT pentru a da concursul de acasă, prin intermediul unei camere web.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ, Laura Hacman a declarat că „elevul va intra în direct cu comisia de examen şi va prezenta lucrarea, şi anume o pagină web”.

La acelaşi concurs naţional, un alt elev a solicitat condiţii speciale de cazare, pentru el şi un însoţitor, deoarece se află imobilizat într-un cărucior cu rotile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Învăţământ.
 Vizualizări articol: 999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Învăţământ1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte