Societăţile şi administraţiile publice locale, amendate cu sume consistente de Garda de Mediu Suceava, care au contestat aceste sancţiuni în instanţă, nu au avut sorţi de izbândă. Comisarul şef al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, a precizat că instituţia pe care o conduce nu a pierdut, în ultima lună, nici un proces de acest gen.
Cea mai mare amendă contestată, care a fost respinsă definitiv şi irevocabil de instanţă la începutul acestui an, a fost aplicată de comisarii de mediu suceveni societăţii ACET Solca. Amenda în cuantum de 40.000 de lei a avut drept motiv deversarea de ape uzate neepurate în sistemul de canalizare, din cauza unor deficienţe de funcţionare a staţiei de epurare a oraşului.
Pentru aceeaşi abatere, societatea Servicii Comunale Rădăuţi a fost amendată cu 50.000 de lei, decizia instanţei fiind de respingere a recursului formulat după ce şi contestaţia depusă iniţial fusese respinsă.
Recursul formulat de SC Panducu SRL Milişăuţi cu privire la amenda de 30.000 de lei aplicată de comisarii de mediu, pentru desfăşurarea activităţii de extragere a balastului, fără autorizaţie de mediu, a fost, de asemenea, respinsă definitiv şi irevocabil. Amenda de 10.000 de lei, aplicată societăţii Fortur SRL Târgu Neamţ, pentru abandonarea de crengi, provenite din tăierea de arbori, pe marginea DE 576, în zona Frasin, a rămas valabilă după ce instanţa a respins contestaţia formulată.
Plângerile formulate de Primăria Dărmăneşti pentru o amendă de 10.000 de lei, aplicată pentru depozitele necontrolate de deşeuri şi pentru faptul că serviciul de salubrizare din comună nu este funcţional, şi de SC Forex SA Suceava pentru o amendă de 5.000 de lei, aplicată pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor din lemn au fost respinse de prima instanţă.