Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 18 ian 2008 - Anul XIII, nr. 14 (3695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Taxi” cu girofar

Supăraţi că nu sunt lăsaţi să urce în ambulanţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prevederile unor acte normative intrate în vigoare la finele anului trecut, prin care aparţinătorilor nu li se mai permite să-şi însoţească în ambulanţă, până la spital, rudele bolnave, a iscat nemulţumiri în rândul sucevenilor.

Oamenii, în special cei care nu au o maşină în familie, se revoltă, iar câteodată reacţiile sunt destul de dure. Dacă în Suceava, familiile bolnavilor mai au la dispoziţie taxiurile sau mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la spital în acelaşi timp cu ambulanţa, cei din mediul rural percep acest refuz de transport mult mai acut.

Cel mai violent se comportă populaţia din comunităţile de romi, unde, în unele cazuri, pentru dezamorsarea situaţiei este nevoie de ajutorul Poliţiei.

 

Doar copiii pot fi însoţiţi

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, doctorul Daniel Martiniuc, declară că noile reglementări care interzic aparţinătorilor să-şi mai însoţească rudele bolnave la unităţile spitaliceşti în cazul în care acestea vor fi transportate cu ambulanţa au drept scop preîntâmpinarea unor situaţii nedorite.

Sursa citată a explicat că măsura vizează siguranţa echipajelor aflate în activitate şi a pacienţilor asistaţi de către acestea, în condiţiile în care spaţiul din autosanitare este restrâns.

„Noi nu suntem taxiuri. Cine doreşte să însoţească bolnavul din ambulanţă o poate face cu maşina particulară sau cu mijloacele de transport în comun. În autosanitare, spaţiul nu permite prezenţa a mai mult de 2 - 3 persoane, acestea făcând parte din echipajul de intervenţie, şi a unei tărgi pentru pacient”, a spus Martiniuc, cu precizarea că excepţie de la noua regulă fac doar cazurile în care pacientul este un copil, care poate fi însoţit de un singur aparţinător.

Directorul SJA Suceava a arătat că directivele sunt clare, iar angajaţii de pe ambulanţă nu au cum să se abată de la ele, şi a solicitat populaţiei înţelegere.

 

Autostopiştii nu au ce căuta în ambulanţe

„S-au înregistrat accidente grave în ţară, unele soldate cu decesul aparţinătorilor, iar faptul că, până în prezent, Serviciile de Ambulanţă nu au putut asigura CASCO toate maşinile reprezintă un factor de risc în plus, atât pentru responsabilul de echipaj, cât şi pentru conducerea Serviciilor de Ambulanţă”, a completat Martiniuc.

Şeful SJA a adăugat că, totuşi, din 2008, acest neajuns va fi eliminat deoarece Ministerul Sănătăţii a luat măsura alocării de fonduri pentru  asigurarea CASCO a tuturor autosanitarelor.

În conformitate cu un ordin comun al Ministerului Sănătăţii Publice şi al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative privind  unele măsuri în asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească pentru preîntâmpinarea unor situaţii nedorite, pentru siguranţa echipajelor aflate în activitate şi a pacienţilor asistaţi de echipajele respective, este interzis transportul în ambulanţă al aparţinătorilor pacienţilor, autostopiştilor sau al altor persoane neautorizate, cu excepţia cazului în care pacientul este un copil ce va fi însoţit doar de un singur aparţinător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Supăraţi că nu sunt lăsaţi să urce în ambulanţe.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Supăraţi că nu sunt lăsaţi să urce în ambulanţe1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ambulanta trimis de
(18 ian 2008, 16:05:13
legislatie mai timpita nici ca se putea, ce te faci daca ai un caz grav in familie, locuiesti in burdujeni -sat, este ora 2, nu ai telefon, nu iti poti permite sa chemi un taxi ? ce se bucura dr martiniuc asa de mult ?
2.   A trimis de
(18 ian 2008, 17:12:43
cum naiba ajung toti tampitii in posturi de conducere, poate cel care a apelat ambulata mai are de trait cateva clipe si sar bucura sa il tine cineva drag de mana in ultima clipa de viata. doctor Daniel Martiniuc, ba tu ii faci concurenta directa dobitocului sef din Ministerul educatie si ii dai ceata si lui becali, la cata prostie ai in cap.dati demesia.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu pere, mere şi nuci 200g făină120g unt30g zahăr tos20g zahăr praf5-6 pere2 mere150g nuci100g gem de caise2 linguri coniac1 lămâieun vârf de cuţit sareunt şi făină pentru uns şi tapetat tava Amestecaţi făina cu 100g unt, cu puţină... Citeşte