Zeci de kilograme de carne şi preparate din carne expirate şi alte zeci de kilograme de carne preparată termic şi congelată, în vederea utilizării ulterioare, acesta este rezultatul unui control al inspectorilor Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, efectuat în unele pensiuni din judeţ.
Directorul OJPC Suceava, Elena Oanea, a declarat că „la sfârşitul săptămânii trecute s-au făcut controale în 20 de pensiuni din zonele Voroneţ, Mănăstirea Humorului, Frasin, Vama, Sadova şi Suceviţa”.
Controalele au scos la iveală faptul că în trei pensiuni, care potrivit Elenei Oanea, „oferă servicii de cazare la standarde înalte”, carnea sau produsele din carne servite consumatorilor aveau termenul de valabilitate expirat.
„Am avut surpriza neplăcută de a depista în frigiderele şi congelatoarele a trei pensiuni 39 de kilograme de carne şi preparate din carne expirate şi 28 de kilograme de carne prelucrată termic şi congelată, în vederea utilizării ulterioare”, a spus directorul Elena Oanea.
Pentru neregulile constatate, operatorii economici au primit amenzi contravenţionale.
O pensiune a fost închisă
În cadrul aceluiaşi control, OJPC a suspendat activitatea unui agent economic din Rădăuţi, care deţinea o pensiune fără a avea certificat de clasare a acesteia.
Cu prilejul controalelor efectuate, abaterea cea mai frecventă a proprietarilor de pensiuni este, potrivit Elenei Oanea, „neafişarea preţurilor la cazare, iar în ceea ce priveşte dotările necesare conform categoriei de clasificare, cele mai multe nereguli vizează nerespectarea obligativităţii de a folosi lenjerie de pat şi prosoape de baie albe”.
Directorul Oanea a mai precizat că aceste controale au fost efectuate după ce inspectorii OJPC au efectuat stagii de consiliere a proprietarilor de pensiuni, stagii care în cel mai scurt timp vor fi reluate.
(17 ian 2008, 12:53:13