Muncă în zadar. Toate cele 30 de dosare penale întocmite anul trecut pe numele indivizilor prinşi efectuând transport de persoane fără acte legale nu au avut finalitate, procurorii care le-au instrumentat dând soluţie de neîncepere a urmăririi penale.
După cum a arătat Iulian Angheluş, şeful Agenţiei Rutiere Suceava, în toate cazurile problemele au fost aceleaşi.
Martorii, călătorii aflaţi în maşini, au refuzat să recunoască faptul că au fost luaţi la ocazie, toţi declarându-se cunoştinţe ale şoferilor.
În plus, fiind vorba de prejudicii mici, (în general cei cercetaţi au fost din categoria piraţilor care folosesc la curse autoturismele proprietate personală, unde nu încap mai mult de patru călători), nici nu s-a pus problema trimiterii lor în judecată.
„Este frustrant să nu ai ce să le faci acestor oameni, să munceşti în zadar. De aceea nici nu întocmim foarte multe dosare penale, finalitatea lor fiind, după cum s-a văzut în cazul acestor dosare, inexistentă”, a declarat şeful Agenţiei Rutiere Suceava, subliniind că acţiunile de control continuă, în ideea de a-i alunga pe piraţi măcar pentru câteva zile din zonele în care îşi fac veacul.
Piraţii, peste tot în judeţ
Pirateria în transportul persoanelor a devenit un fenomen alarmant în Suceava. Se manifestă în zonele de ieşire din oraşe şi municipii, spre comunele limitrofe, dar şi pe trasee mai lungi, de genul Suceava - Gura Humorului, Suceava – Fălticeni, etc.
Sutele de oameni care călătoresc zilnic cu piraţii se expun la riscuri foarte mari. Şoferii care îi transportă nu sunt atestaţi ori controlaţi psihologic, iar de multe ori starea tehnică a maşinilor lor este deosebit de precară.
Bineînţeles, de asigurare de persoane ori pentru bagaje în caz de accident nici măcar nu poate fi vorba.
(16 ian 2008, 11:19:32
ca de bine nu stau ei in frig sa vina 4 clienti ...sa i duca la Humor sau Falticeni