Rămâne ca înainte. Toţi cei 11 indivizi acuzaţi că au constituit una dintre cele mai mari reţele de trafic cu ţigări au fost menţinuţi în arestul Poliţiei Suceava.
După 24 de ore de deliberări, judecătorii de la Tribunalul Suceava au hotărât să prelungească cu câte 30 de zile mandatele de arestare emise în luna decembrie de aceeaşi instanţă de judecată.
Soluţia pronunţată ieri după-amiază nu este definitivă, motiv pentru care avocaţii celor arestaţi au înaintat deja recursuri la Curtea de Apel Suceava.
Oricum, cel puţin până săptămâna viitoare cei trei agenţi ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, respectiv Adrian Tipa, de 23 de ani, din Gura Humorului, Alexandru Ursan, de 23 de ani, din municipiul Suceava, şi Petru Marocico, de 38 de ani, zis „Zaridon”, din Ulma, precum şi Viorel Dragoş Gâză, de 31 de ani, angajat ca lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Dorneşti rămân în arest.
Aceeaşi soartă o au şi ceilalţi membri ai grupului, Vitaly Tsaryk, de 32 de ani, cetăţean ucrainean, Florin Dorin Juravle, de 37 de ani, zis „Buchi”, din Falcău, Ilie Ursachi, de 35 de ani, fost Popiuc, zis „Falco”, Petru Boiciuc, de 30 de ani, ultimii doi din municipiul Suceava, George Tărâţă, de 35 de ani, zis „Cuşu”, din Vicovu de Jos şi Ovidiu Gheorghe Bilibou, de 35 de ani, zis „Macrina”, ambii din Rădăuţi, precum şi Marian Constantin Omania, de 40 de ani.
Ţigări de contrabandă de 800.000 de lei ridicate de la traficanţi
Cele 11 persoane fac parte dintr-o amplă reţea de traficanţi de ţigări, alături de cel puţin încă 4 persoane.
Agenţii Octavian Calancea, de 25 de ani, din Vicovu de Sus, şi Mihai Gabriel Fodor, de 28 de ani, din Bursuceni – Vereşti, de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, au fost eliberaţi de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava după numai câteva zile de arest.
La fel s-a întâmplat şi cu Răzvan Ionuţ Popadiuc, zis „Chelu”, de 27 de ani, din Suceava, şi Ilie Liviu Gabor, de 36 de ani, din Rădăuţi, care au fost eliberaţi pe 20 decembrie 2007.
Toţi 15 sunt acuzaţi că au introdus în România ţigări de contrabandă, în special prin Punctul de Trecere a Frontierei Ulma.
Activitatea reţelei a fost monitorizată de procurorii de la Direcţia pentru Investigarea Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Suceava timp de 11 luni.
La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, anchetatorii i-au ridicat pe toţi cei 15 suspecţi, efectuând şi 24 de percheziţii.
În locurile vizate s-au găsit peste 270.000 de pachete de ţigări introduse ilegal din Ucraina, în valoare de 800.000 de lei, dar şi alte bunuri folosite de membrii grupării, printre care şi un pistol.
(12 ian 2008, 18:43:48
......asa ca nu incurajatai fumatul