Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava mănâncă din nou de la bucătăria a unităţii, după ce lucrările de reabilitare şi dotare au fost finalizate în proporţie de aproximativ 80%.
„După ce vom pune la punct şi ultimele detalii, vom schimba radical meniul. Deocamdată, s-au îmbunătăţit calitatea şi aspectul mâncării. Intenţia este de diversificare a hranei, sunt gândite chiar şi spaţii de patiserie şi pentru un bufet de tip fast food, trebuie doar să angajăm un specialist”, a precizat actualul manager interimar al unităţii, doctorul Doina Ganea Motan.
Controale de la ASP şi DSVSA
Activitatea bucătăriei a fost reluată pe 27 decembrie, cu două zile întârziere faţă de data preconizată. Şi asta, din cauza unei neglijenţe care nu a permis introducerea la timp a gazului, motiv pentru care pe 25 şi 26 decembrie a fost prelungit contractul cu restaurantul Gloria.
În urma renovării la care a fost supusă şi care a costat peste 10 miliarde de lei vechi, bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă a devenit de nerecunoscut. Spaţiul permite acum păstrarea igienei, iar utilajele pentru prepararea şi păstrarea hranei sunt moderne.
Ieri, Autoritatea de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava au anunţat că vor verifica, săptămâna viitoare, noile condiţii în care se prepară hrana pacienţilor.
Mâncare mai bună
Ieri, meniul bolnavilor care mănâncă „la comun” era compus din supă cu fidea, gulaş de cartofi cu friptură de porc, pentru cei aflaţi la regim acesta constând în supă cu găluşte şi pilaf cu rasol de vită.
Toţi au primit ca desert cozonac. Şi asta, în timp ce bolnavii de diabet au fost hrăniţi cu supă cu găluşte, varză cu rasol de vită, şi mere la desert.
Lucrările la bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă au început după ce autorităţile sanitare locale au constatat că locul este o sursă de infecţie.
Atât ASP, cât şi DSVSA au ajuns la concluzia că activitatea acesteia trebuie suspendată deoarece nu există garanţia că se pot respecta normele de igienă în ceea ce priveşte prepararea hranei.
De la închiderea bucătăriei, mâncarea bolnavilor a fost gătită de restaurantul Gloria, în baza unui contract încheiat între spital şi unitatea de alimentaţie publică.
( 5 ian 2008, 21:26:26
Mi-e greata!
Eu stiu ca bucataria a fost renovata cu banii economisiti din cauza managementului bun tot de pe vreme lui!
Deci nu-i mai elogiati pe actualii...caci sunt specialisti numai in spaturi!!!