Societatea Drumuri şi Poduri SA Suceava îşi va deschide o filială în Cernăuţi, Ucraina.
Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, care a precizat că deschiderea acestei filiale se va face la solicitarea şefului Administraţiei Regionale de Stat din Cernăuţi, Vladimir Culiş, în condiţiile în care în această regiune există un număr redus de firme de construcţii.
Mîrza a declarat că oficialul ucrainean a dat asigurări că după înfiinţarea filialei SC Drumuri şi Poduri SA, firma suceveană ar putea prelua execuţia unor lucrări de reabilitare a porţiunii de drum de la punctul de frontieră Porubne până la Cernăuţi prin reciclarea asfaltului existent, precum şi construcţia şoselei de centură a acestui oraş.
„Vladimir Culiş a precizat că oraşul Cernăuţi va aniversa 600 de ani de atestare documentară, iar cu acest prilej vor primi fonduri pentru realizarea unor lucrări de reabilitare a reţelelor rutiere. Cu toate acestea, ei susţin că nu au suficiente firme de construcţii pentru a realiza aceste investiţii. Iar din punctul nostru de vedere deschiderea acestei filiale este un lucru mai mult decât benefic, în condiţiile în care deţinem utilajele necesare pentru a realiza astfel de lucrări”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, instituţie care este acţionar unic la SC Drumuri şi Poduri SA.
Gavril Mîrza a afirmat că este posibil ca în maxim două săptămâni să se finalizeze procedurile de înfiinţare a filialei firmei sucevene din Cernăuţi, documentaţia urmând a fi realizată prin intermediul Camerelor de Comerţ şi Industrie din Suceava şi Cernăuţi.
Suceava îşi dezvoltă relaţiile de colaborare cu regiunea Cernăuţi
Preşedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a mai precizat că la sfârşitul lunii ianuarie a.c., o delegaţie oficială din Cernăuţi, condusă de Vladimir Culiş, va fi prezentă la Suceava pentru a stabili detaliile cu privire la viitoarele domenii de colaborare între cele două regiuni.
Mîrza a spus că din discuţiile avute până în prezent cu Vladimir Culiş au fost stabilite o serie de proiecte care ar putea fi realizate în parteneriat cu regiunea Cernăuţi, respectiv realizarea unui sistem de avertizare privind poluarea mediului în zona Bucovina, precum şi promovarea unui proiect turistic intitulat „Bucovina fără graniţe”, pentru punerea în valoare a obiceiurilor şi tradiţiilor existente în această zonă.
( 4 ian 2008, 14:19:44