Campania de colectare a deşeurilor provenite din echipamente electrice şi electronice (DEEE) s-a desfăşurat cu dificultate în municipiul Suceava, în anul 2007.
Cu toate acestea, potrivit directorului Rosal Suceava, Adrian Niculescu, sucevenii au colectat aproximativ 21 de tone de astfel de deşeuri, cantitate care a ajuns în depozitele societăţii de salubrizare din municipiu.
Deşi cantitatea colectată nu este deloc neglijabilă, sucevenii mai au încă de învăţat cu privire la riscurile pe care le prezintă utilizarea unui aparat electrocasnic vechi, ţinând cont de faptul că 20 de tone de deşeuri de tip DEEE au fost colectate de la populaţie în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, la începutul lunii noiembrie.
În topul listei cu cele 561 de obiecte electrocasnice vechi, de care sucevenii s-au debarasat în acest an, se află televizoarele, adunate în număr de 87, monitoarele PC (51), frigiderele (36), telefoanele (29), aragazurile (29), maşinile de spălat (27), lăzile frigorifice (23), imprimantele (21), aparatele radio (20)copiatoarele (19) şi staţiile de amplificare (19).
Sucevenii au mai aruncat şi aspiratoare, aparate de măsură, ventilatoare, casetofoane, magnetofoane, filtre de cafea, pikup-uri, boilere, cântare electronice, maşini de strunjit sau maşini de numărat bani.
Pentru ca, în 2008, colectarea deşeurilor DEEE să se facă cu rezultate mai bune, societatea Rosal a organizat un Departament special pentru colectarea selectivă a deşeurilor, care va superviza ambele activităţi de colectare.
În ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile, societatea Rosal a încheiat deja 130 de contracte cu agenţi economici din municipiul Suceava cărora li se vor distribui saci speciali de culoare albastră pentru carton şi hârtie şi de culoare galbenă pentru mase plastice şi folie.
(27 dec 2007, 20:52:51