Vicepreşedintele PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Donţu, i-a acuzat de incompetenţă pe reprezentanţii PD-L în deliberativul local sucevean.
Donţu şi-a justificat afirmaţia, arătând că proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind stabilirea locurilor minimale de parcare la emiterea autorizaţiilor de construcţie în Suceava nu reprezenta altceva decât copierea, cuvânt cu cuvânt, a unei anexe dintr-o Hotărâre de Guvern, nr. 525/1996.
„Sunt unii consilieri care în ultimii trei ani nu au scos nici un cuvânt, nu au venit cu nici o propunere, iar acum încearcă să treacă în categoria consilierilor activi. Am crezut că e vorba de lupta lor pentru a prinde un loc pe viitoarele liste, dar după ultima şedinţă de Consiliu Local ştim că e vorba de incompetenţă”, a declarat Ovidiu Donţu, care a reamintit că iniţiatorii respectivului proiect de hotărâre sunt consilierii PD-L Monica Săndulescu, Niculai Barbă şi Cristina Iordăchel.
Donţu a arătat că în proiectul PD-L se vorbea de parcări la dispensare rurale
El a spus că un proiect de hotărâre precum cel iniţiat de aceştia nu putea să fie votat în Consiliul Local, în condiţiile în care prevederile lui erau copiate din respectiva hotărâre de Guvern.
El a subliniat că în condiţiile în care există o hotărâre a Guvernului prin care se stabilesc exact reglementările cu privire la stabilirea locurilor de parcare, un proiect de Consiliu Local în acest sens nu îşi avea sensul.
„Ei nu au schimbat nici măcar o virgulă faţă de textul din Hotărârea de Guvern. Iar Consiliul Local a fost pus în situaţia de a vota o Hotărâre de Guvern. Ştim că unii mai au în cap aburii guvernării, dar asta nu înseamnă să se ajungă în asemenea situaţii”, a precizat vicepreşedintele PSD Suceava.
Mai mult, el a subliniat că reprezentanţii PD-L în CL Suceava au inclus în anexele proiectului de hotărâre de consiliu o serie de prevederi care nu aveau nici o legătură cu municipiul Suceava.
Astfel, Donţu a spus că demcorat-liberalii făceau referire la stabilirea locurilor de parcare pentru dispensare din mediul rural, în zonele extraorăşeneşti şi în apropierea unor spitale comunale, asta în condiţiile în care respectivul proiect era făcut pentru municipiul Suceava.
(21 dec 2007, 15:56:20