Verdict amânat. Indivizii arestaţi duminică noapte pentru contrabandă cu ţigări s-au aflat ieri, din nou, la Palatul de Justiţie.
Magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au avut de judecat recursurile înaintate de cele 15 persoane împotriva măsurii de arestare preventivă luate de Tribunalul Suceava.
Judecătorii au acceptat cererile avocaţilor prin care au dorit să amâne cu o zi analizarea recursurilor. Au fost 5 astfel de situaţii, dosarele acestor persoane urmând să fie introduse pe rol astăzi.
Chiar şi aşa, pentru judecarea recursurilor celorlalte 10 persoane, a fost nevoie de mai multe ore. Sala de judecată a fost plină nu numai cu avocaţi şi forţe de ordine, ci şi cu rude sau prieteni de-ai arestaţilor. Boxa acuzaţilor a fost neîncăpătoare, indivizii arestaţi fiind nevoiţi să stea în picioare pe toată durata şedinţei de judecată.
După ce au ascultat atât apărările construite de avocaţi, cât şi punctul de vedere al procurorului, judecătorii au decis să amâne pentru astăzi pronunţarea unui verdict.
Va fi o noapte lungă pentru cele 10 persoane arestate şi al căror recurs a fost analizat ieri.
La fel de plină de speranţe va fi noaptea şi pentru ceilalţi 5 indivizi ai grupării care vor fi aduşi astăzi în boxa acuzaţilor pentru a-şi expune, împreună cu avocaţii aleşi, apărările.
Angajatul de la Crimă Organizată nu a participat la reţinerea fratelui
Unul dintre indivizii al căror recurs a fost judecat ieri este agentul Adrian Tipa, de 23 de ani, din Gura Humorului, angajat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava. Interesant este că fratele său lucrează în structurile de crimă organizată din judeţul Suceava.
După câte se pare, acesta nu a fost chemat cu ocazia operaţiunii de sâmbătă, când oamenii legii i-au săltat din propriile case pe indivizii implicaţi în această reţea.
Lotul de 15 persoane stă în arest de duminică searăCele 15 persoane acuzate de trafic cu ţigări aduse ilegal din Ucraina au fost arestate duminică seară.
Pe lângă agentul Adrian Tipa, în plasa anchetatorilor au mai căzut Octavian Calancea, de 25 de ani, din Vicovu de Sus, Mihai Gabriel Fodor, de 28 de ani, din Bursuceni –Vereşti, Alexandru Ursan, de 23 de ani, din municipiul Suceava, şi Petru Marocico, de 38 de ani, zis „Zaridon”, din Ulma.
Toţi lucrau ca agenţi la IJPF Suceava, în timp ce Viorel Dragoş Gâză, de 31 de ani, era angajat ca lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Dorneşti.
Alături de aceste persoane angajate la instituţii ale statului a mai fost arestat şi unul dintre capii lumii interlope din Cernăuţi, un anume Vitaly Tsaryk, de 32 de ani.
Lotul a fost completat cu alte 8 persoane, respectiv Florin Dorin Juravle, de 37 de ani, zis „Buchi”, din Falcău, Ilie Ursachi, de 35 de ani, fost Popiuc, zis „Falco”, Ionuţ Răzvan Popadiuc, de 27 de ani, zis „Chelu”, Petru Boiciuc, de 30 de ani, ultimii doi din municipiul Suceava, George Tărâţă, de 35 de ani, zis „Cuşu”, din Vicovu de Jos, Ilie Liviu Gabor, de 36 de ani şi Ovidiu Gheorghe Bilibou, de 35 de ani, zis „Macrina”, ambii din Rădăuţi, precum şi Marian Constantin Omania, de 40 de ani.
Peste 270.000 de pachete de ţigări introduse ilegal în ţară
Cei 15 au fost arestaţi pentru diferite acuzaţii, printre care contrabandă, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat sau abuz în serviciu.
Gruparea, care a fost monitorizată aproape un an de zile, acţiona extrem de inteligent, acoperind întreaga zonă de acţiune extrem de eficient.
Înainte de a fi săltaţi de crima organizată, indivizii reuşiseră să introducă ilegal în România, prin PTF Ulma, peste 270.000 de pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 800.000 de lei.
Anchetatorii au mai efectuat şi 24 de percheziţii, în urma cărora au reţinut bani, bunuri şi un pistol aparţinând membrilor acestei reţele.
(21 dec 2007, 12:30:55