Începând cu drepturile lunii ianuarie 2008, plata alocaţiilor de stat pentru copiii şcolari se va face prin intermediul Direcţiilor de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS), renunţându-se astfel la carnetele de cecuri distribuite în şcoli.
Plata alocaţiei pentru copii va depinde, de la 1 ianuarie 2008, de datele de identificare ale părinţilor sau ale tutorilor legali. Potrivit directorului executiv al DMPS Suceava, Marcela Prelipceanu, în cazul copiilor cu vârste de până la 18 ani, care urmează o formă de învăţământ, dispar binecunoscutele cecuri pentru alocaţii. Astfel, toţi copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani, şcolarizaţi sau nu, vor putea să-şi primească drepturile băneşti fie prin poştă, însoţite de cupoane, fie prin cont bancar, dacă părintele solicită acest lucru.
Până în luna decembrie inclusiv, alocaţiile elevilor se vor plăti în baza carnetelor cu cecuri distribuite în şcoli, din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.
În judeţul Suceava, DMPS a preluat datele a 97.156 de beneficiari de alocaţie de stat de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Dintre aceştia, 327 de copii provin din alte judeţe, iar 151 de copii au împlinit deja vârsta de 18 ani, deci nu mai au dreptul la alocaţie, deşi nu au terminat încă şcoala.
252 de copii riscă să rămână fără alocaţieDMPS Suceava urmează să clarifice situaţia a 252 de copii din judeţ pentru care plata alocaţiei nu se va putea face dacă ambii părinţi nu îşi vor rezolva neclarităţile privind Codul Numeric Personal. Din fericire, numărul acestor copii reprezintă doar 0,2%.
Potrivit şefului Direcţiei Judeţene pentru Evidenţa Persoanelor Suceava, Paul Baban, în judeţul Suceava nu există persoane fără un CNP atribuit, dar pot exista situaţii în care acest element de identificare a fost înscris greşit în anumite documente.
Acesta a precizat că, printr-o adresă scrisă, persoanele care vor întâmpina astfel de probleme pot solicita verificări care să ducă la corectarea lor.
DMPS Suceava va efectua, din 2008, şi plata alocaţiei duble pentru copiii cu dizabilităţi, care se efectua până acum prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
(17 dec 2007, 12:36:52
din ianuarie banii de alocatii ii vor lua parintii, parinti care nu vin sa si vada copiii decat o data pe an, tot lor le va da statul banii, sa aiba ce bea incontinuare. PROSTIA LA ROMANI