Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2007 - Anul XII, nr. 300 (3669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lansare oficială

ANI - Cel mai mare ansamblu de locuinţe noi din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai complex proiect de realizare a unui cartier rezidenţial în municipiul Suceava a fost lansat ieri, de către firma General Construct, împreună cu AMW Imobiliare, care, de la începutul anului viitor, vor scoate deja la vânzare viitoarele locuinţe.

Locaţia viitorului cartier este una cât se poate de atractivă, pe terenurile din apropierea impresionantelor ziduri ale Mănăstirii Zamca şi a pădurii cu acelaşi nume.

Conform directorului tehnic al General Construct, Doru Gheaţă, Ansamblul de locuinţe ANI  a fost intitulat astfel deoarece este realizat în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Armeană, iar ANI este numele capitalei istorice a armenilor.

“Noi garantăm că acest cartier va aduce aminte tuturor de comunitatea armenilor, puternică şi înstărită, care a trăit în Suceava şi datorită căreia avem o mulţime de monumente frumoase în oraş”, a spus Doru Gheaţă, care a precizat că experienţa de 15 ani a firmei de construcţii le oferă posibilitatea de a aborda un asemenea proiect complex.

“Proiectul a demarat în urmă cu patru ani şi nu ne-a fost deloc simplu, pentru că mănăstirea Zamca este un monument de clasa A şi trebuie să respectăm o mulţime de prevederi legale, mai ales cele de amenajare a unei zone de protecţie, încât, la realizarea proiectului s-au implicat o mulţime de specialişti în urbanism, arhitectură, istorici şi geologi. Proiectul asigură punerea în valoarea a mănăstirii Zamca, dar asigură şi un nivel ridicat de civilizaţie urbană”, a declarat directorul general al firmei General Construct, Viorel Nuţu.

Trei etape de realizare a noului cartier

Ansamblul de locuinţe ANI va fi realizat în trei etape, care se vor întinde pe o perioadă de 2-3 ani. Prima etapă – etapa pilot, în care se construiesc opt case, a demarat deja. Trei dintre case sunt deja executate şi locuibile.

Etapa II, cea mai importantă, constă  realizarea unui complex de blocuri, cu 157 de apartamente. Această etapă va demara în primăvara anului 2008, atunci când vor putea fi contractate deja noile locuinţe.

Etapa III ar putea începe în 2010, în funcţie de cererile care se vor înregistra pentru cele 25 de case din apropierea Mănăstirii Zamca.

Zone de protecţie şi zone de agrement

Arhitectul Constantin Gorcea, care a lucrat la elaborarea proiectului acestui ansamblu rezidenţial, consideră că lucrarea este un adevărat exemplu de abordare a unei investiţii de către un investitor privat.

“S-au făcut o mulţime de studii de fundamentare, care au dus la realizarea unui proiect unitar, care scoate în evidenţă, dar şi protejează Mănăstirea Zamca. În jurul acesteia a fost creat un perimetru de protecţie, pe care nu se construieşte nimic – la o distanţă de 70 – 80 de metri de zidurile acesteia. Inclusiv valul de pământ – fortificaţie unică în această zonă a ţării - realizat de principele Sobieski, este considerat monument.

Principala stradă de acces în cartierul ANI va avea şi caracter de promenadă, pe partea stângă urmând să fie amenajate structuri de circulaţie pietonală, care va permite folosirea zonei ca zonă de agrement, dar şi cale de ieşire către parcul din apropiere.

Un aspect important – se urmăreşte realizarea interesului privat, dar fără a face rabat de la servirea interesului public. Peste tot se observă că investiţiile private sunt caracterizate şi de ocuparea excesivă a terenului, în detrimentul spaţiilor verzi.

Un proprietar vrea să ocupe, dacă se poate, tot terenul cu clădire, iar aceasta să aibă cât mai multe nivele.  Doar în zona centrală vor fi permise construcţii mai înalte, iar zona dinspre pădure va fi utilizată strict ca spaţiu de agrement pentru cei care vor cumpăra apartamente acolo”, a explicat Constantin Gorcea.

Mii de metri pătraţi de spaţii verzi

Proiectul de realizare a noului cartier rezidenţial este realizat pentru o suprafaţă totală de 14.596 de metri pătraţi.

După cum a precizat directorul economic Mihai Ursan, construcţia blocurilor nu va ocupa la sol decât o suprafaţă de 3500 de metri pătraţi, în vreme ce aproximativ 3000 de metri pătraţi vor fi ocupaţi de către străzi şi trotuare, iar pe aproape 9000 de metri pătraţi vor fi amenajate spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii.

La dorinţa viitorilor cumpărători există posibilitatea dezvoltării unor spaţii cu altă destinaţie, cum ar fi grădiniţe sau spaţii comerciale şi de servicii.

“Proiectul cuprinde un număr de 156 de apartamente cu unul, două, trei şi patru camere, vor fi construite la stadiul de semifinisat, deoarece experienţa acumulată pe piaţă ne-a demonstrat faptul că viitorul proprietar doreşte să–şi personalizeze locuinţa după gusturile proprii. Noi îi oferim această posibilitate. Asta nu înseamnă că noi nu le vom asigura finisajele, dar proprietarii au libertatea de a executa lucrările cu orice firmă doresc ei”, a explicat directorul economic Mihai Ursan.

Apartamentele cu o cameră nu vor fi simple garsoniere, pentru că au în dotare, pe lângă camera de dormit, o sufragerie, o bucătărie şi vor avea suprafeţe cuprinse între 38,15 şi 46,20 metri pătraţi. Apartamentele cu două camere au suprafeţe cuprinse între 66,8 şi 88,5 metri pătraţi, iar cele cu trei camere între 87, 6 şi 117,9 metri pătraţi. Apartamentele cu patru camere au o suprafaţă de 118,6 metri pătraţi.

În total vor fi şapte tronsoane de bloc, din care două vor avea la subsol parcare subterană, parter, trei nivele şi două etaje tip mansardă, iar cinci tronsoane vor avea parcare, parter, două etaje şi două nivele de mansardă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANI - Cel mai mare ansamblu de locuinţe noi din Suceava.
 Vizualizări articol: 2604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 7 voturi
ANI - Cel mai mare ansamblu de locuinţe noi din Suceava2.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine este investitorul acestui proiect??? trimis de
(14 dec 2007, 15:54:10
chiar sunt curios cine are atatia bani sa faca asa ceva in suceava....tare imi suna a gol de aer....sau a plan din asta de afaceri gen....reclama la greu in presa si televiziune...vin capsunarii dau banii pe imagini si alte schite si planuri....si pe masura ce intra banu se construiesc casele si blocurile....nu e de mirare ca pica tavanele pe la blocurile de genul asta
2.   Sa scriem corect trimis de
(14 dec 2007, 18:45:11
nivel-niveluri

sinteti ziaristi totusi!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
3.   Nu suntem capsunari trimis de
(15 dec 2007, 08:00:30
Tu cine te crezi sa ne judeci pe noi cei care am iesit afara din saracia aia de tara.Daca toata ziua stai sa i slujesti la unu care fura si face inregularidati astfel aducand aceasta tara in ruina.Sunt persoane care reusesc aici sa si cumpere case sau sa si indeplineasca visul de un viitor mai bun.Acum te intreb eu pe tine sti ce aia sa mananci la un restaurant elegent sau iti iei concediu in Brazilia sau alta tara care iti prezinta interes.Nu cred .Asa ca eu zis sa nu mai fii invidios si sa jicnesty persoane care au reusit mai multe ca tine.Si apropo sa sty ca lucrez pentru o banca si ca nu exista doar c�psunile.Cear fi sa scoty nasu ala din barlogul Romaniei si sa cunosty lumea care te inconjoara ininte de a o judeca.
3.1  RE: Nu suntem capsunari trimis de
(15 dec 2007, 10:58:35
Fata mea nu contesta nimeni ca cei de afara muncesc sa aiba o viata mai buna. Dar si traind in Romania poti avea perspective. Altceva ma deranjeaza la cei "iesiti afara" si anume analfabetismul... Se pare ca si tu esti "afectata" de asta... Prea mult timp ai stat pe chaturi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gomboţi cu iaurt 4 porţii – 60 minute1 pahar mare iaurt (500g)1 pahar griş (acelaşi)1 pahar lapte (acelaşi)200g smântână200g dulceaţă de vişine100g zahăr pudră200g pesmet200ml uleiun vârf de cuţit sare Se fierb... Citeşte