Mare” din Suceava, şi în special cei din ultimul an de studii, sunt căutaţi de firmele din judeţ.
Decanul facultăţii, profesorul universitar doctor inginer Ioan Mihai, a declarat că „anual, aproximativ 100 de studenţi termină cursurile facultăţii, iar marile firme din judeţ sunt interesate să le ofere acestora locuri de muncă”.
Mai mult, unii studenţi sunt deja angajaţi de marile firme încă din ultimul an de facultate. Potrivit decanului Facultăţii de Inginerie Mecanică, firmele sunt dispuse să ofere salarii de până la 20 de milioane de lei vechi angajaţilor formaţi la facultatea suceveană.
„Au fost situaţii când li s-au oferit absolvenţilor salarii de 16 milioane de lei vechi, iar ei au refuzat slujba, pentru că ştiau că vor găsi ceva şi mai bine plătit”, a spus decanul Ioan Mihai.
Decanul Facultăţii de Inginerie Mecanică a mai precizat că nu doar cursurile de licenţă au devenit din nou atractive, ci şi cele de masterat. La cele şase specializări de master sunt înscrişi în acest an 210 studenţi, cei mai mulţi dintre ei la „Managementul integrat al calităţii, al mediului, al sănătăţii şi securităţii în muncă”.
Facultatea de Inginerie Mecanică este una dintre cele mai vechi facultăţi din cadrul Universităţii Suceava.