Mizeria de pe străzile din municipiul Suceava, pusă pe seama serviciilor îndoielnice oferite de societatea Rosal, are, de fapt, o cauză obiectivă. Directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu, a declarat că, în contractul cu Primăria Suceava, este stipulat faptul că pe străzile din municipiu, în perioada 15 noiembrie – 15 martie, nu se efectuează „activităţi de măturat manual şi mecanizat”, ci doar „lucrări de întreţinere a curăţeniei stradale”.
„În această perioadă, Rosal nu desfăşoară activităţi de măturat stradal, dar nu din cauza timpului nefavorabil, însemnând zăpadă sau umezeală. Dacă municipalitatea ar propune o modificare de contract, prin includerea măturatului stradal şi pe timp de iarnă, noi am fi cât se poate de deschişi, de vreme ce dispunem şi de personalul şi de maşinile necesare pentru această activitate”, a precizat directorul Adrian Niculescu.
În această perioadă, conform contractului pentru curăţenia stradală, Rosal execută doar golirea coşurilor de gunoi amplasate pe domeniul public şi măturatul perimetrelor din apropierea acestora.
În cadrul şedinţei cu asociaţiile de proprietari, desfăşurată marţi, la Primăria Suceava, primarul Ion Lungu a declarat că nu este deloc mulţumit de curăţenia din oraş.
Un alt motiv de nemulţumire este şi lipsa de colaborare între societatea Rosal şi asociaţiile de proprietari.
Dacă în unele zona ale Sucevei sunt amplasate chiar şi câte 12 pubele pentru depozitarea deşeurilor menajere, în alte zone acestea fie lipsesc cu desăvârşire, fie sunt prea puţine în comparaţie cu numărul de locatari din zonele respective. În aceste situaţii, gunoiul este, inevitabil, depozitat lângă pubele sau aruncat, pur şi simplu, la întâmplare.