Întregul personal didactic, dar şi cel nedidactic din şcolile din judeţul Suceava, va primi, începând cu 1 ianuarie 2008, tichete valorice cadou, de şase ori pe an.
Iniţiativa, luată la nivel naţional de Federaţia Educaţiei Naţionale, iar la nivel judeţean de Sindicatul „Sf. Andrei” din Gura Humorului, s-a discutat pe 30 noiembrie 2007 în comisia paritară reunită la Inspectoratul Şcolar Suceava.
Toţi angajaţii din instituţiile de învăţământ sucevene vor primi, de luna viitoare, câte şapte bonuri valorice a câte 50 de lei, de şase ori pe an. Este vorba despre Paşte, Crăciun, prima zi de concediu a angajaţilor şcolilor, prima zi de şcoală, de Ziua Educaţiei şi de ziua de naştere a fiecărui angajat, ocazii cu care profesorii, dar şi personalul nedidactic şi auxiliar din şcoli vor primi câte şapte tichete cadou, în valoare de 350 de lei.
Angajaţii din şcoli au posibilitatea să primească şi tichete de creşăTotodată, angajaţii din educaţie vor mai beneficia şi de un tichet de creşă, în cazul în care optează să nu-şi ia concediu maternal sau paternal, pentru creşterea copilului. Traian Pădureţ a explicat că „acest tichet de creşă este de fapt decontarea cheltuielilor lunare pe care părintele le are dacă îşi lasă copilul la cămin, pentru a putea veni la serviciu”. Tichetul de creşă se va acorda lunar, pe o perioadă de doi ani, respectiv trei ani, pentru părinţii care au copii cu deficienţe.
Preşedintele Sindicatului „Sf. Andrei”, Traian Pădureţ, a precizat că „angajaţii şcolilor nu vor lua bani, ci bonuri valorice de genul celor de masă”. Potrivit acestuia, această facilitate este un drept al angajaţilor din şcoli prevăzut de Legea 193 din 2006 şi de Hotărârea de Guvern 1317 din 2006.
Potrivit lui Traian Pădureţ, „urmează ca Inspectoratul Şcolar să contacteze firme care pot tipări aceste tichete, să organizeze o licitaţie, şi începând cu 1 ianuarie să asigure angajaţilor din educaţie aceste bonuri”.
De această facilitate vor beneficia cele aproximativ 10 mii de cadre didactice din judeţ, la care se mai adaugă alte câteva mii de angajaţi din şcoli, personal auxiliar şi nedidactic.