Preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că după alegerile europarlamentare din data de 25 noiembrie 2007, liberal democraţii se vor număra printre cei care s-au calificat la „Europene”. Flutur a declarat că PLD a reuşit să convingă electoratul că programul pe care acest partid îl are pentru europarlamentare, şi candidaţii proprii, în frunte cu liderul partidului, Theodor Stolojan, reprezintă cea mai potrivită opţiune în aceste alegeri.
„Modul în care s-a desfăşurat această campanie demonstrează un singur lucru. Că PLD are şansa să devină al patrulea partid din România după aceste alegeri şi să intre în prima ligă a politicii româneşti. Iar după 25 noiembrie 2007, PLD se va califica la Europene”, a declarat Gheorghe Flutur.
El a adăugat că succesul PLD din această campanie se datorează în mare măsură şi tinerilor liberal democraţi, demonstrând faptul că această formaţiune politică „are un viitor care nu se bazează pe mentalitatea pedigree-ului, adică să fie promovaţi doar cei care au carnete de membru, nu numere de înregistrare mici”.
Flutur susţine că după alegeri PNL şi PSD „vor da mâna”
Liderul PLD a adăugat că în mod sigur, după alegerile din data de 25 noiembrie 2007, PNL şi PSD vor oficializa colaborarea existentă între aceste partide. Mai mult, Gheorghe Flutur susţine că această colaborare se va concretiza cu intrarea PSD la guvernare.
„Fac un apel către liberali să se gândească bine cu cine votează, pentru că după alegeri va fi oficializat acest certificat prenupţial între PNL şi PSD. Şi în condiţiile în care unii membri ai actualului Guvern se întrec în gafe, este previzibil să identificăm care ministere vor ajunge să fie conduse de cei de la PSD”, a declarat liderul PLD.
Flutur a afirmat că această „prietenie” între PSD şi PNL se constată şi la nivelul judeţului Suceava, în special între liderii suceveni ai celor două partide, Gavril Mîrza, respectiv Ion Lungu.
„Am fost şi rămân un opozant constant al PSD, care a încercat cele mai josnice atacuri la adresa mea şi a familiei mele. Iar acum constat o prietenie de nedespărţit între liderii judeţeni ai PSD şi PNL. Probabil că domnul Ion Lungu s-a bucurat mult după plecarea mea din PNL, pentru că a avut liber la compromisuri, la fel cum a făcut şi înainte de venirea mea în rândul liberalilor”, a declarat Gheorghe Flutur.
El a ţinut să precizeze că în momentul în care a intrat în PNL, acest partid avea un procent de 3,5% în opţiunile electoratului, reuşind ca la alegerile din 2004 să obţină un scor de 24%.
„Iar acum îmi pun întrebarea cum se simte domnul Ion Lungu în miros de caltaboş şi de pălincă alături de Remeş, iar pe viitor alături de Ion Iliescu sau Adrian Năstase. Las electoratul să spună cine a fost bărbat în politică şi cine nu. Şi din păcate, exemplul lui Pinalti din Piatra Neamţ nu l-a ajutat pe domnul Ion Lungu”, a declarat preşedintele executiv al PLD, care l-a sfătuit pe Ion Lungu să se preocupe mai mult de problemele Sucevei, decât de activitatea politică.
(23 nov 2007, 21:20:34