Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Costică Dăscăliuc, vrea să le pună pe bucătăresele unităţii să urmeze cursuri de gătit, după ce a aflat că mâncarea preparată acum la Gloria este mai gustoasă şi mai consistentă decât înainte.
El a declarat ieri că, potrivit semnalelor pe care le are, bolnavii internaţi sunt foarte mulţumiţi de mâncarea de la restaurantul Gloria, motiv pentru care se impune specializarea personalului de la blocul alimentar al spitalului.
„Bucătăresele vor trebui să înveţe să gătească mai bine. Poate le vom duce la Gloria să vadă cum se face mâncarea”, a spus Dăscăliuc.
Şeful Spitalului Judeţean s-a arătat contrariat de faptul că există o diferenţă atât de mare între hrana preparată la restaurant şi cea din spital, în condiţiile în care alocaţia de hrană a rămas aceeaşi, şi a precizat că după reluarea activităţii blocului alimentar din unitate intenţionează să verifice în ce măsură sunt respectate gramajele. “Dacă voi constata vreun furt, acel om va pleca”, a avertizat Dăscăliuc.
Bucătăria Spitalului Judeţean este supusă în această perioadă lucrărilor de reabilitare, până acum fiind înlocuite geamurile şi făcându-se placarea pereţilor cu bitumină, un izolator contra mucegaiului. Renovările vor continua printre altele cu înlocuirea instalaţiilor electrice şi sanitare, montarea de cuptoare şi plite noi, schimbarea frigiderelor.