Pentru al doilea an consecutiv, un elev de la Casa de tip familial „Colţ Alb” Suceava a câştigat cel mai mare premiu al Concursului Naţional „Floare de Colţ”, concurs destinat tinerilor talentaţi dezavantajaţi din punct de vedere social.
Cristina Nistor, în vârstă de 17 ani, elevă la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, a câştigat premiul I la faza finală a Concursului Naţional „Floare de Colţ” – secţiunea pictură. Anul trecut, un alt sucevean, Alin Ichim, a câştigat cel mai mare premiu al Concursului Naţional „Floare de Colţ”, la secţiunea ştiinţe umaniste – biologie. Alin este orfan de ambii părinţi, şi încă de mic a fost în grija Statului. Acum este elev al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, şi locuieşte în Casa de tip Familial „Colţ Alb” Suceava. El a obţinut aproximativ 52 de milioane de lei vechi, bani pe care îi păstrează pentru când va fi student.
Cristina Nistor nu a dorit să ne spună nimic despre premiul câştigat, sugerând, doar, că vrea să savureze singură acest succes. Pentru a ajunge la concurs, adolescenta a fost sprijinită şi încurajată foarte mult de personalul de la Casa de tip familial „Colţ alb”.
În acest an, la secţiunea sport a Concursului Naţional „Floare de Colţ”, Daniela Bejenariu (judo), o adolescentă în vârstă de 15 ani, de la Centrul Şcolar Gura Humorului, a obţinut locul al III –lea, câştigând 500 de euro.
Premiile din ediţiile anterioare
Suceava a fost reprezentată în finala acestui concurs naţional de 7 copii, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. La prima ediţie, desfăşurată în anul 2003, suceveanca Lăcrămioara Lungu a câştigat locul II pe ţară la secţiunea muzică - oboi. În prezent, ea este studentă la Conservatorul din Bucureşti. La ediţiile precedente, câte 27 de copii au câştigat, în fiecare an, premii în valoare totală de 65.000 de euro. La a III-a ediţie, locul I pe ţară a fost câştigat de o elevă a Şcolii Speciale Câmpulung Moldovenesc, în vârstă de 16 ani, Adriana Cepişcă, aflată în plasament familial. Tânăra a beneficiat de o bursă lunară de 300 de euro, timp de un an, şi o excursie în Franţa, de două săptămâni.