Descoperire macabră pe raza comunei Vadu Moldovei, acolo unde, sâmbătă dimineaţă, mai mulţi muncitori care săpau un şanţ de aducţiune a apei spre satul Ganea au dat peste mai multe fragmente de oase umane. Muncitorii au anunţat imediat Poliţia, în scurt timp la faţa locului ajungând mai multe echipe de criminalişti.
Iniţial, susţin surse din rândul anchetatorilor, au fost descoperite două schelete, la aproximativ 400 de metri de DN 2. Poliţiştii au continuat, însă, săpăturile şi au scos la suprafaţă încă trei schelete. Toate fragmentele umane au fost găsite la o adâncime de aproximativ 1,3 -1,5 metri sub pământ, poziţionate în aceeaşi direcţie, cu faţa în sus.
Judecând după faptul că la toate craniile descoperite dantura era completă, anchetatorii cred că osemintele sunt ale unor tineri. Totuşi, din câte se pare, după aspectul fragmentelor osoase, acestea ar fi vechi de 150-200 de ani. Cel mai probabil, spun anchetatorii, scheletele cu pricina aparţin unor tineri soldaţi, morţi în timpul războiului. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava va apela şi la ajutorul specialiştilor Muzeului de Istorie.
Poliţia continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care fragmentele osoase au ajuns la un metru şi jumătate sub pământ. Oamenii legii vor căuta prin documentele Primăriei din localitate şi cele ale lăcaşelor de cult din zonă dacă figurează date despre un posibil cimitir vechi la Vadu Moldovei.
În urmă cu câteva luni, fragmente de schelet uman au fost găsite şi pe raza comunei Pătrăuţi, de mai mulţi muncitori care săpau un şanţ pentru canalizarea unei staţii peco, situată pe Drumul European E85. Criminaliştii Poliţiei, împreună cu specialiştii muzeografi au stabilit atunci că, în acea zonă, în urmă cu câteva sute de ani, a existat un lăcaş de cult, lângă care se afla şi un mic cimitir. Oseminte umane au fost găsite, în luna iunie a acestui an, şi în vecinătatea staţiei CFR Câmpulung Moldovenesc. Şi în acel caz, anchetatorii au exclus comiterea vreunei fapte penale, în zonă fiind, cu câteva decenii în urmă, un cimitir catolic şi un spital de campanie.