Ieri, în prima zi de la închiderea bucătăriei Spitalului Judeţean Suceava din motive de igienizare, bolnavii internaţi au mâncat de la restaurant, însă cu o întârziere de aproape o oră şi jumătate.
Masa de prânz le-a fost servită pacienţilor în jurul orei 14.00, în condiţiile în care ora obişnuită este 12.30, vina pentru decalaj fiind atribuită de reprezentanţii spitalului firmei transportatoare.
Potrivit staff-ului unităţii sanitare, maşinile societăţii desemnate să aducă mâncarea de la restaurant au ajuns la spital după ora stabilită iniţial, respectiv 13.00, în loc de 12.00, iar până când mâncarea a fost dusă pe secţii şi împărţită bolnavilor a mai durat cel puţin jumătate de oră.
“Sunt 30 de secţii şi durează. A fost prima zi, dar cu siguranţă de mâine va fi mai bine. Vom şti cum să ne organizăm”, au arătat oficialităţile Spitalului Judeţean.
Din cauza foamei sau nu, bolnavii celei mai mari unităţi sanitare au avut ieri numai cuvinte de laudă vizavi de mâncarea care le-a fost servită la prânz. Părerea generală a pacienţilor a fost că hrana preparată la restaurant a fost mult mai bună decât cea gătită în spital. Bolnavilor care luau masa la comun li s-a servit supă cremă cu crutoane şi orez bulgăresc cu piept de pui, în timp ce lehuzele au primit borş ţărănesc cu fidea şi ostropel de vită cu mămăligă, iar diabeticii supă de zarzavat cu tăiţei şi friptură de pui cu orez. La desert, tuturor li s-au împărţit mere.
Chiar dacă nu a fost pentru prima oară când spitalul a servit aşa ceva, acestea fiind meniurile obişnuite, stabilite de comun acord cu dieteticianul unităţii, iar alocaţia de hrană a rămas aceeaşi, mâncarea a fost apreciată de majoritatea bolnavilor ca fiind “mai consistentă şi mai gustoasă”. Seara, la cină, pacienţii urmau să aibă parte de macaroane cu telemea, biscuiţi şi ceai.
Bucătăria Spitalului Judeţean Suceava a fost închisă începând de ieri, din motive de igienizare. Până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, în jurul datei de 15 decembrie, prânzul şi cina bolnavilor (circa 2000 de porţii în total), vor fi preparate la restaurantul Gloria. Mâncarea va fi transportată la spital cu maşini aparţinând firmei Trans DMV Europa, în vase speciale, împrumutate de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Autoritatea de Sănătate Publică Suceava a anunţat că va monitoriza atent, din punct de vedere igienico-sanitar, întregul traseu al alimentelor, adică de la producător şi până la pacient.