Municipiul Suceava pare că a scăpat cu bine de prima ninsoare. Zăpada care a acoperit, în noaptea de duminică spre luni, străzile municipiului, nu a făcut probleme nici şoferilor, nici angajaţilor societăţii Rosal, care au intervenit la timp pentru a reduce efectele neplăcute ale ninsorii.
Potrivit directorului societăţii Rosal Suceava, Adrian Niculescu, comandamentul de deszăpezire s-a întrunit puţin după miezul nopţii, imediat după ce ploaia a început să se transforme treptat în ninsoare. Acesta a precizat că s-a intervenit prompt cu material antiderapant, în special în zonele în pantă din municipiul Suceava. După ce ninsoarea s-a înteţit, s-a intervenit cu 15 utilaje de deszăpezire, străzile fiind măturate până spre ora 5.00, când s-a acţionat din nou cu material antiderapant.
„Am făcut botezul primei zăpezi. Nu am întâmpinat probleme, ca dovadă că s-a circulat foarte bine atât noaptea, cât şi dimineaţa. Putem spune că am avut noroc şi cu faptul că prima ninsoare a căzut într-o noapte de duminică, lipsa traficului permiţând utilajelor noastre să intervină într-un timp scurt”, a declarat directorul Adrian Niculescu.
Acesta a precizat că, deşi contractul cu Primăria Suceava intră în vigoare abia în 15 noiembrie, Rosal va monitoriza şi în zilele următoare situaţia, apa de pe străzile municipiului putând să se transforme, în condiţii de temperaturi scăzute, în gheaţă.
Un alt pericol prezent pe străzile din municipiul Suceava, în contextul în care a început să ningă, este pietrişul rămas în urma lucrărilor de reabilitare a reţelei de termoficare. Viceprimarul Angela Zarojanu a solicitat societăţii Rosal să cureţe cu precădere zonele afectate de aceste lucrări, avertizând, în acelaşi timp, firmele care le execută să renunţe la atitudinea neglijentă.
Pentru asigurarea serviciilor de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant, în municipiul Suceava, sunt pregătite peste 40 de autoturisme. Pentru îndepărtarea zăpezii de pe străzi şi trotuare vor fi folosite 18 autospeciale dotate cu pluguri, iar pentru împrăştierea mecanică a materialului antiderapant 8 sărăriţe, precum şi două maşini pentru împrăştiere manuală. În completarea acestora au mai fost închiriate 3 autogredere, 2 încărcătoare de tip wolă şi 4 autobasculante, care vor fi folosite pentru încărcarea şi transportarea zăpezii colectate de pe străzi, la groapa de gunoi a oraşului.