Deputatul PLD de Suceava, Dumitru Pardău, acuză modul discreţionar în care au fost aprobate amendamentele la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2008. Pardău a declarat că parlamentarii liberal democraţi au depus mai multe amendamente la buget, majoritatea fiind refuzate, arătând însă că aceleaşi amendamente depuse de reprezentanţii PSD şi PNL au fost admise.
El a exemplificat cu două dintre amendamentele depuse la capitolul agricultură, care au vizat extinderea irigaţiilor prin achiziţia de echipamente noi şi subvenţionarea legumiculturii, pomiculturii, viticulturii şi a fermelor mici, a gospodăriilor ţărăneşti din zona de munte.
„În cadrul comisiei de agricultură au apărut alte două amendamente, unul iniţiat de parlamentarii PSD, şi unul de cei ai PNL, care se refereau la aceleaşi capitole ca şi amendamentele noastre care au fost aprobate. În urma intervenţiei mele direct în şedinţa Comisiei pentru agricultură am intrat şi noi, ca şi coiniţiatori ai acestor amendamente. Practic într-un fel s-a recunoscut că am depus şi noi aceste amendamente, cu toate că sunt într-o valoare mult mai mică decât cea pe care am dorit să fie acceptată. O singură concluzie se poate trage. Chiar dacă tot timpul colegii noştri din PSD şi PNL spun că agricultura nu are culoare politică, prin modul discreţionar în care au aprobat amendamentele demonstrează contrariul şi arată că PNL şi PSD funcţionează în continuare în Parlament pe o mână”, a spus Pardău.
El a arătat că PLD a depus şi alte amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe 2008, amintind de cele care vizează alocarea a câte 100 de miliarde de lei vechi pentru regularizarea râurilor Moldova şi Suceava sau alocarea a 335 de miliarde de lei vechi pentru Spitalul din Vatra Dornei.
„Sper ca acest amendament să treacă în cadrul comisiilor de sănătate şi buget, dacă nu îl voi susţine în plenul Parlamentului”, a precizat Pardău. Alte amendamente ale PLD, a spus deputatul liberal democrat, se referă la alocarea de fonduri pentru modernizarea unor drumuri judeţene. Este vorba de Panaci- Bilbor, pentru care se solicită 460 de miliarde de lei vechi, Câmpulung Moldovenesc- Rarău-Crucea (380 de miliarde), Gura Humorului-Mănăstirea Humorului- Suceviţa (160 de miliarde de lei vechi), Stulpicani- Câmpulung Moldovenesc (230 de miliarde) şi Mălini- Borca (250 de miliarde de lei vechi).
„Ne aşteptăm la justificări că de ce am prins noi amendamentele. Cred că trebuie să trecem peste această parte şi să găsim soluţiile ca aceste drumuri să fie reabilitate”, a conchis Pardău.