Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2007 - Anul XII, nr. 265 (3639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În curând

„Comorile tracilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Abia au plecat de la Suceava faimoasele brăţări de aur ale regilor daci şi Complexul Muzeal Bucovina (CMB) pregăteşte o nouă expoziţie.

Directorul general al instituţiei muzeale, Constantin-Emil Ursu, a anunţat ieri că, pe data de 28 noiembrie, în sălile Muzeului de Istorie va fi prezentată expoziţia cu genericul „Comorile tracilor”.

Expoziţia pune în valoare impresionante părţi din tezaurul arheologic pre şi protoistoric din câteva mari muzee ale ţării.

În organizarea acestei expoziţii, CMB Suceava are ca parteneri Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, Complexul Muzeal Naţional „Moldova” din Iaşi, Muzeul Unirii din Alba Iulia, Muzeul „Ioan Raica” din Sebeş, Muzeul „Iulian Antonescu” din Bacău, Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” din Vaslui şi Muzeul de Istorie din Botoşani.

Vor fi expuse cca. 300 de piese, arme, unelte şi podoabe, între ele aflându-se, în reproducere, tezaurul de obiecte de aur de la Răcătău (Bacău).

 

Arme asemănătoare celor din războiul troian

 

Dintre piesele care aparţin muzeului sucevean, vor puntea fi văzute o spadă hallstattiană, topoare de luptă cu disc şi spin, seceri din depozitul de bronzuri de la Todireşti, precum şi depozitul de obiectele de podoabă, de la sfârşitul epocii bronzului, descoperit cu prilejul săpăturilor arheologice de la Curtea Domnească din Suceava.

Interesant este faptul că vor putea fi admirate arme asemănătoare celor din războiul troian (sec. XII î.e.n), obiectele expuse fiind contemporane cu domnia faraonului Ramses al II-lea în Egipt (1304-1237 î.e.n), a lui Hammurabi în Mesopotamia (1792-1749 î.e.n), sau cu scrierea „Psalmilor” lui David (cca. 1000 î.e.n).

Cu prilejul expoziţiei va fi prezentat şi catalogul ilustrat color, bilingv (română-engleză).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Comorile tracilor”.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Comorile tracilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei