Democraţii suceveni, prin vocea preşedintelui organizaţiei judeţene a PD, Eugen Constantin Uricec, avertizează partidele politice să nu umble în această campanie electorală cu dezinformări sau atacuri la persoană pentru a-şi atrage voturile cetăţenilor.
Uricec a lansat acest avertisment în condiţiile în care are semnale potrivit cărora, spre finalul campaniei pentru alegerile europarlamenare, unele formaţiuni politice ar urma să folosească o serie de arme nedemocratice.
„Ţinând cont de activitatea politică din România în acest moment, precum şi de faptul că acum PD este acreditat de cetăţeni ca cel mai puternic partid din ţară, fac un apel către toate forţele politice ca în campania electorală să folosească modul cel mai corect şi democratic de exprimare, fără a apela la dezinformări, manipulări sau alte arme de acest gen specifice unei epoci demult apuse. Nu în ultimul rând, fac un apel către cetăţenii judeţului să voteze lista PD pentru Parlamentul European, cel mai credibil partid din România în acest moment, care face parte din marea familie a Partidului Popular European, partidul cu cea mai mare reprezentare în Parlamentul European”, a declarat Uricec. El a precizat că cele 114 organizaţii locale ale PD din judeţ sunt angrenate cu toată logistica în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, campanie care se derulează sub sloganul „Democraţi în România, populari în Europa”.
Preşedintele PD Suceava a arătat că, la sfârşitul săptămânii trecute, democraţii au organizat întâlniri electorale reuşite în zonele Suceava, Siret, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, de pe urma cărora s-au desprins câteva concluzii interesante.
„În primul rând s-a constatat că decizia luată de Guvern ca referendumul să aibă loc în secţii de votare distincte faţă de cele pentru Parlamentul European este o măsură care nu se justifică din punct de vedere organizatoric şi economic. În esenţă, cetăţeanul este nemulţumit că trebuie să se deplaseze dintr-un loc în altul pentru a-şi exercita votul, când foarte simplu era ca ambele evenimente să se întâmple în acelaşi loc. De asemenea, foarte mulţi dintre cetăţenii judeţului sunt nemulţumiţi de modul în care a fost gestionată relaţia guvernului României cu instituţiile europene. Mai concret, întrebarea care devenea generică era „de ce România nu a reuşit în 2007 să atragă fondurile care i-au fost alocate pentru dezvoltare””, a spus Uricec.
El a adăugat că esenţial este ca cetăţenii să-şi exercite dreptul câştigat prin Constituţie şi să-şi aleagă reprezentanţii cei mai buni în Parlamentul European, să voteze partidul cel mai credibil.
„Din acest punct de vedere şi prin contactele directe ale militanţilor noştri putem spune că în mod majoritar opţiunea alegătorilor este PD”, a conchis Uricec.