În mediul rural, numărul întreruperilor de energie electrică s-a micşorat foarte mult. În aproape 96 % din localităţile din mediul rural s-au desfăşurat ample campanii de tăiere a vegetaţiei care atinge liniile de joasă tensiune, provocând defecţiuni în instalaţia electrică. E. ON Moldova a trimis mai întâi adrese către toate primăriile din judeţ, Prefectură şi Consiliul Judeţean Suceava, prin care solicita sprijinul acestor instituţii în soluţionarea întreruperilor de energie electrică provocate de vegetaţia crescută haotic.
În aproape 70 % din localităţile din mediul rural, de unde E. ON Moldova a primit răspuns favorabil, deja s-a trecut la defrişarea masivă a vegetaţiei care atinge firele de joasă tensiune. „Cu ajutorul primarilor, al consilierilor din primării, am reuşit să intrăm pe proprietăţi private. Noi punem la dispoziţie utilaje, mai puţin tăietori de lemne, dar avem nevoie de aprobarea oamenilor pentru a interveni, şi pentru a curăţa arborii de crengile crescute foarte aproape de liniile electrice. Rezolvând această problemă se va reduce şi numărul electrocutărilor la animale, dar şi la oameni, tocmai din cauza firelor electrice doborâte la pământ în anumite zone private, unde noi nu aveam acces. Edilii din mediul rural au înţeles care sunt consecinţele neglijenţei şi a nerezolvării acestei probleme cu vegetaţia şi au răspuns favorabil apelului făcut de noi”, ne-a spus Şeful Centrului de Exploatare Suceava - din cadrul E. ON Moldova, Vasile Curelaru.
Dacă anul trecut s-au înregistrat peste 17 mii de defecţiuni în reţelele electrice în mediul rural, în doar 9 luni, numărul acestora s-a redus cu peste 3 mii. Reducerea întreruperilor de energie electrică în mediul rural este mai evidentă în ultimele lumi, după ce s-au făcut defrişări de vegetaţie pe terenurile private.