Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 26 oct 2007 - Anul XII, nr. 252 (3627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boxa acuzaţilor

Ţepe la bănci şi transferuri fictive prin Western Union

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Suceava au trimis, miercuri, în judecată un lot de şapte tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, acuzaţi că au făcut parte dintr-o reţea care se ocupa cu obţinerea de credite bancare în baza unor documente false. Totodată, cei şapte inculpaţi vor trebui să răspundă în faţa judecătorilor şi pentru că au clonat mai multe carduri, cu ajutorul cărora au scos ilegal bani din bancomate şi, pentru că, folosindu-se de datele de identitate ale unor cetăţeni americani, au făcut transferuri fictive de bani prin sistemul Western Union.

Toată povestea a ieşit la iveală în timpul monitorizării de către structurile de combatere a crimei organizate din judeţul Suceava a lui Marius Simion (34 de ani), alias „Simi”, din Vatra Dornei, individ arestat în urmă cu aproximativ două luni şi trimis în judecată pentru trafic de persoane. Deşi principalele acuzaţii aduse suceveanului sunt că acesta ar fi dus şi obligat mai mulţi tineri din Vatra Dornei să spargă pentru el locuinţe şi magazine din Italia, în rechizitoriul procurorilor se preciza şi faptul că Simion, a încercat, fără succes, însă, să se reprofileze în „spărgător” de bancomate, cu carduri clonate. Pentru acest din urmă lucru, Simion a contactat câţiva dintre membrii unei grupări infracţionale de la Constanţa, fără să ştie că avea deja pe urme o armată de oameni ai legii.

Procurorii DIICOT susţin în actele de sesizare a instanţei că reţeaua constănţenilor s-a format în urmă cu câteva luni, atunci când doi dintre inculpaţi s-au gândit că pot obţine credite bancare prin folosirea de acte false, pe numele unor persoane insolvabile şi fără sursă de venit, aşa-zise „săgeţi”, de la care băncile nu-şi puteau recupera datoriile. Pentru a-şi putea pune, însă, planul în aplicare, cei doi mai aveau nevoie de cel puţin doi complici, respectiv unul care să deţină o societate, care urma să întocmească în fals acte de angajare pentru „săgeţi”, şi unul care să lucreze la o bancă, care urma să se ocupe de aprobarea creditului şi de coordonarea activităţii ridicării banilor de la bancă. În scurt timp, personajele cu pricina au fost găsite şi au acceptat, contra unor sume de bani, să ia parte la ilegalităţi. „Săgeţile” erau convinse destul de uşor să intre în joc, în schimbul unor avantaje financiare. Până să fie depistată de anchetatori, gruparea constănţenilor a reuşit să ia credite de peste 200.000 de lei.

 

Americanii trimiteau fără ştirea lor bani în România

 

Concomitent cu ilegalităţile cu credite bancare, constănţenii au pus la cale transferul fictiv al unor sume de bani prin Western Union, pe baza datelor de identitate şi a conturilor bancare ale unor cetăţeni americani, date obţinute prin intermediul Internetului. O parte dintre inculpaţi intrau pe site-ul Western Union şi simulau un transfer de bani, ca fiind din partea persoanei respective (cetăţean SUA), către o persoană din România. Fiecare transfer era de câte 200 sau 250 de dolari SUA, în total, constănţenii reuşind să ridice prin Western Union, circa 10.000 de dolari SUA.

Suceveanul Marius Simion a aflat de gruparea constănţenilor, abia după ce aceştia au cumpărat, în vara acestui an, un aparat de inscripţionat carduri bancare. Cu ajutorul acestui aparat, având şi datele conturilor cetăţenilor americani, inculpaţii au clonat mai multe carduri, pe care le-au folosit ulterior pentru a goli bancomate din Constanţa.

Toţi cei şapte (Nicuşor Chichirim, 24 de ani, Alexandru Nurciu, 22 de ani, Angel-Marian Leauţă, 31 de ani, Ştefan Vasile, 22 de ani, Radu-Andrei Bogdan, 23 de ani, Nicuşor Miţă, 33 de ani, şi Marius Vlad, 19 ani) au fost daţi pe mâna judecătorilor de către procurorii suceveni, pentru săvârşirea unui lanţ întreg de infracţiuni de la constituire, respectiv aderare la un grup infracţional organizat, la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţepe la bănci şi transferuri fictive prin Western Union.
 Vizualizări articol: 1394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ţepe la bănci şi transferuri fictive prin Western Union3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei